Krokante aardappelen met knoflooksaus
- Totale tijd 1u 5min
- 20min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (16)
Easy Fry Silence EZ5728F0 Air fryer - Smart Assist - 5L - Stille technologie Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Max EZ245A20 Air fryer - 10 programma's - 5L Easy Fry Max EZ245320 Air fryer - 10 programma's - 5L Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
700 g Kleine aardappelen voor frietjes
3 el Neutrale olie
Zout
1 teentje Knoflook, gepeld
1 tl Maizena
1 takje Rozemarijn
20 teentje Ongepelde knoflookteentjes
3 tl Olijfolie
1 Eierdooier
1 el Mosterd
18 cl Zonnebloemolie
1 el Citroensap
1 el Water
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de geroosterde knoflook. Doe de ongepelde teentjes in een kom en bestrijk ze met olijfolie.
Stap 2 /8
Plaats ze in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 3 /8
Pel de knoflookteentjes met een mes en haal het vruchtvlees eruit. Zet opzij.
Stap 4 /8
Was de aardappelen en snijd ze in partjes van ongeveer 1,5 cm elk.
Stap 5 /8
Snijd het gepelde teentje knoflook fijn. Meng in een slakom de gesneden aardappelen, knoflook, rozemarijn, olie, maizena en zout.
Stap 6 /8
Plaats ze in het apparaatvoorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 7 /8
Maak ondertussen de saus met geroosterde knoflook. Klop in een klein bakje de eidooier met de mosterd en voeg dan de zonnebloemolie in een gestage stroom toe om de mayonaise te emulgeren. Zodra alle olie is opgenomen, voeg je het citroensap, het water en de pulp van de geroosterde knoflook toe. Gebruik een staafmixer om het geheel glad en romig te mixen. Als je geen staafmixer hebt, meng dan grondig met een lepel.
Stap 8 /8
Serveer de aardappeltjes en de saus apart en geniet.