- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Kleine gesmolten chocoladecakejes
Kleine gesmolten chocoladecakejes
- Totale tijd 29min
- 15min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (15)
Easy Fry Silence air fryer EZ552DF0 - Air fryer- 5L - Stille technologie Easy Fry Silence EZ5728F0 Air fryer - Smart Assist - 5L - Stille technologie Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Max EZ245A20 Air fryer - 10 programma's - 5L Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
6 Cakevormpjes (diameter 7 cm / hoogte 4 cm)
170 g Pure chocolade 53%
80 g Boter
18 cl Karnemelk
80 g Suiker
1 Middelgroot ei
1 tl Vanille-extract
160 g Bloem
1 tl Bakpoeder (4 g)
1 Snufje zout
100 g Chocoladestukjes
10 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /4
Smelt de chocolade en boter samen, in de magnetron of au-bain-marie. Voeg het ei, de karnemelk, de suiker en de vanille toe en meng goed met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng met een spatel. Zodra het mengsel glad is, roer je de chocoladestukjes erdoor.
Stap 2 /4
Beboter de vormpjes en giet het beslag erin (120 g per vormpje).
Stap 3 /4
Plaats de vormpjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /4
Controleer of de cakejes gaar zijn door een mes tot op de bodem van de vormpjes te steken. Het moet er schoon uitkomen, zo niet, bak ze dan nog 2 minuten. Pas de bereidingstijd aan naar smaak. Verwijder de cakejes met een ovenwant of keukentang.