- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Arancini
Arancini
- Totale tijd 1u 40min
- 25min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 45min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Easy Fry Silence EZ5728F0 Air fryer - Smart Assist - 5L - Stille technologie Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Max EZ245A20 Air fryer - 10 programma's - 5L Easy Fry Mega EZ855D20 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Ontdek het volledige gamma Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 el Olijfolie
200 g Risotto
0.5 l Groentebouillon
115 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Ei
90 g Paneermeel
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en snipper de ui. Giet de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Giet de helft van de bouillon erbij en laat de rijst deze absorberen terwijl je blijft roeren. Voeg de resterende bouillon toe en herhaal tot de rijst gaar is. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng goed. Laat de risotto afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2 /5
Klop het ei los in een ondiepe schaal. Voeg in de tweede ondiepe schaal het paneermeel toe. Vorm van de risotto balletjes van ongeveer 3 cm groot. Doop de rijstballetjes in het ei en vervolgens in het paneermeel en zet 45 minuten apart in de koelkast.
Stap 3 /5
Plaats de risottoalletjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces
Stap 4 /5
Draai de risottoballetjes halverwege het kookproces om.
Stap 5 /5
Serveer zo of met een rode of groene pestosaus.