- Homepage
- Recipe Details Page
Zwiebelkuchen
- Totale tijd 3u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
25 g verse gist
5 cl melk
50 g bloem
15 cl melk
275 g bloem
5 g suiker
1 tl zout
65 g boter
650 g uien
65 g boter
10 g bloem
3 eieren
15 cl room
1 tl zout
100 g spekblokjes
30 g boter
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /11
Maak een voordeeg. Doe de gist, warme melk, suiker en bloem in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Het voordeeg moet een dikke structuur hebben.
25g verse gist 5cl melk 50g bloem 5g suiker
Dough Hook
Stap 2 /11
Dek af en laat het op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
25g verse gist 5cl melk 50g bloem 5g suiker
Stap 3 /11
Voeg de bloem, de melk en het zout toe aan de kom met het vorige mengsel. Druk op ‘Start’.
15cl melk 275g bloem 1tl zout
Dough Hook
Stap 4 /11
Voeg hier als laatste de zachte boter aan toe. Druk op 'Start'.
65g boter
Dough Hook
Stap 5 /11
Dek het deeg of de kom meteen af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Stap 6 /11
Vet de bakvorm in en vul met het beslag.
Stap 7 /11
Pel de uien en snijd ze in blokjes. Fruit ze in boter tot ze glazig zijn. Roer er vervolgens de bloem door.
650g uien 65g boter 10g bloem
Stap 8 /11
Doe de eieren met de room in de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout en verdeel over het deeg.
3 eieren 15cl room 1tl zout
Flex Whisk
Stap 9 /11
Verdeel de gefruite uien en het spek ook over het deeg. Werk af met stukjes boter.
100g spekblokjes 30g boter
Stap 10 /11
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder-/bovenwarmte).
Stap 11 /11
Bak de taart ongeveer 35-45 minuten.