Zwiebelkuchen
- Totale tijd 3u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
25 g verse gist
5 cl melk
50 g bloem
15 cl melk
275 g bloem
5 g suiker
1 tl zout
65 g boter
650 g uien
65 g boter
10 g bloem
3 eieren
15 cl room
1 tl zout
100 g spekblokjes
30 g boter
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /11
Maak een voordeeg. Doe de gist, warme melk, suiker en bloem in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Het voordeeg moet een dikke structuur hebben.
Stap 2 /11
Dek af en laat het op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Stap 3 /11
Voeg de bloem, de melk en het zout toe aan de kom met het vorige mengsel. Druk op ‘Start’.
Stap 4 /11
Voeg hier als laatste de zachte boter aan toe. Druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Dek het deeg of de kom meteen af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Stap 6 /11
Vet de bakvorm in en vul met het beslag.
Stap 7 /11
Pel de uien en snijd ze in blokjes. Fruit ze in boter tot ze glazig zijn. Roer er vervolgens de bloem door.
Stap 8 /11
Doe de eieren met de room in de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout en verdeel over het deeg.
Stap 9 /11
Verdeel de gefruite uien en het spek ook over het deeg. Werk af met stukjes boter.
Stap 10 /11
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder-/bovenwarmte).
Stap 11 /11
Bak de taart ongeveer 35-45 minuten.