- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Zweedse gehaktballetjes met saus
Zweedse gehaktballetjes met saus
- Totale tijd 54min
- 15min
Voorbereidingstijd - 24min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Gehakt
1.5 Ui
3 Brood
150 ml Melk
3 Ei
1.5 tl Nootmuskaat
1.5 tl Witte peper
Zout
75 g Boter
45 cl Rundsbouillon
15 cl Vette room
Bereiding
Stap 1 /9
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /9
Meng het gehakt met de ui, brood, melk, ei, nootmuskaat, zout en peper.
Stap 3 /9
Vorm van het mengsel balletjes van gelijke grootte.
Stap 4 /9
Plaats het roerblad in de kom.
Stap 5 /9
Doe de boter en de balletjes in de kom.
Stap 6 /9
Bak op de Actifry-stand.
Stap 7 /9
Voeg de runderbouillon toe en laat nog 5 minuten koken.
Stap 8 /9
Roer de dikke room erdoor en laat nog 4 minuten sudderen.
Stap 9 /9
Dien warm op.