- Homepage
- Recipe Details Page
Zwartewoudtaart
- Totale tijd 2u 55min
- 30min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
8 Eieren
210 g Suiker
200 g Gezeefde patisseriebloem
40 g Gesmolten boter
40 g Cacaopoeder
1 tl Bakpoeder
Boter
Bloem
150 g Suiker
150 g Water
60 g Kirsch
40 cl Vloeibare room
40 g Poedersuiker
1 cl Kirsch
40 cl Vloeibare room
30 g Poedersuiker
120 g Gesmolten fondant chocolade (65% cacao)
300 g Uitgelekte Griottine kersen (opgelegd in likeur)
100 g Chocoladesnippers
Accessoires
Gebakset Menger
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /15
Meng de bloem, het bakpoeder en de cacao in een aparte kom. Zet het even apart. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 3 /15
Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
8 Eieren 210g Suiker
Gebakset
Stap 4 /15
Druk opnieuw op 'Start'.
Gebakset
Stap 5 /15
Doe het beslag in een slakom en meng er voorzichtig het bakpoeder, de bloem, het cacaopoeder en de gesmolten boter doorheen, tot het beslag mooi egaal is.
200g Gezeefde patisseriebloem 40g Gesmolten boter 40g Cacaopoeder 1tl Bakpoeder
Stap 6 /15
Giet het beslag in de bakvorm en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat 30 minuten op een rooster afkoelen. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /15
Doe de suiker en het water in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de bereidingstijd de alcohol toe en haal uit de kom.
150g Suiker 150g Water 60g Kirsch
Menger
Stap 8 /15
Zet de kom 30 minuten in de koelkast. Plaats de garde in de koude kom en voeg de koude vloeibare room en de suiker toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de kirsch toe als je de pieptoon hoort. Haal de slagroom uit de kom met behulp van een siliconen spatel en bewaar in de koelkast.
150g Suiker 40cl Vloeibare room 1cl Kirsch
Gebakset
Stap 9 /15
Doe de vloeibare room en de suiker in de koude kom met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
40cl Vloeibare room 30g Poedersuiker
Gebakset
Stap 10 /15
Voeg de gesmolten chocolade toe als de slagroom opgeklopt is. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
120g Gesmolten fondant chocolade (65% cacao)
Gebakset
Stap 11 /15
Snijd de biscuit in drie plakken en besprenkel elk deel met siroop. Leg de eerste, met siroop doordrongen plak taart op een bord. Bedek met de chocolade slagroom en de helft van de kersen en dek af met een tweede plak chocolade biscuit.
Stap 12 /15
Besmeer met 3/4 van de slagroom met kirsch en kersen en leg er de laatste plak chocoladebiscuit overheen.
Stap 13 /15
Neem een spatel en besmeer de hele taart met de rest van de slagroom met kirsch. Bewaar een beetje om de bovenkant van de taart af te werken met behulp van de spuitzak.
Stap 14 /15
Bedek de zijkant van de taart met de chocoladestukjes. Doe de overige gewone slagroom in de spuitzak met stervormige spuitmond en versier met toefjes slagroom.
100g Chocoladesnippers
Stap 15 /15
Leg op elke toefje slagroom een in brandewijn geweekte kers. Bestrooi in het midden met wat chocoladestukjes. Bewaar in de ijskast.
300g Uitgelekte Griottine kersen (opgelegd in likeur) 100g Chocoladesnippers