Zwarte woud
Moulinex
Recept door Moulinex

Zwarte woud

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 52min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    22min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

2 personen

  • 1 Ei

  • 50 g Suiker

  • 40 g Margarine

  • 55 g Yoghurt

  • 30 g Bloem

  • 20 g Bittere cacaopoeder

  • 5 g Bakpoeder

  • 70 g Kersen op siroop

  • 20 cl Vloeibare roombloemen “crème fleurette”

  • Chocolade

Bereiding

Stap 1 /5

Maak de ingrediënten klaar.

  • 1 Ei
  • 50g Suiker
  • 40g Margarine
  • 55g Yoghurt
  • 30g Bloem
  • 20g Bittere cacaopoeder
  • 5g Bakpoeder
  • 70g Kersen op siroop
  • 20cl Vloeibare roombloemen “crème fleurette”
  • krul Chocolade

Stap 2 /5

Meng de margarine met de suiker. Voeg het ei, de yoghurt en de gezeefde bloem/cocoa/gist toe.

  • 1 Ei
  • 50g Suiker
  • 40g Margarine
  • 55g Yoghurt
  • 30g Bloem
  • 20g Bittere cacaopoeder
  • 5g Bakpoeder

Stap 3 /5

De bakvorm invetten. Doe het beslag erin. Bedek het met folie. Doe het in het stoommandje en plaats het in de pan met 40 cl water.

Stap 4 /5

Onder druk laten koken.

Stap 5 /5

Laat het afkoelen. Snijd het in schijfjes. Werk het geheel af door toevoeging van kersen en slagroom.

  • 70g Kersen op siroop
  • 20cl Vloeibare roombloemen “crème fleurette”

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228