- Homepage
- Recipe Details Page
Zomerse risotto
- Totale tijd 38min
- 10min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
150 g Arboriorijst
13 g Sjalot
3 cl Olijfolie
4 cl Witte wijn
45 cl Gevogeltebouillon
25 g Parmezaanse kaas
25 g Gedroogde tomaten
25 g Boter
5 bladje Basilicum
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13g Sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olijfolie toe.
3cl Olijfolie
Menger
Stap 3 /6
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
150g Arboriorijst 4cl Witte wijn
Menger
Stap 4 /6
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
45cl Gevogeltebouillon
Menger
Stap 5 /6
Voeg de Parmezaanse kaas, de boter en de gedroogde tomaten in blokjes toe. Meng voorzichtig met de spatel.
25g Parmezaanse kaas 25g Gedroogde tomaten 25g Boter
Stap 6 /6
Proef of de kruiding goed is en dien meteen op met enkele basilicumblaadjes.
5bladje Basilicum Zout