Zomerse risotto
Moulinex
Recept door Moulinex

Zomerse risotto

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 38min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    28min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 150 g Arboriorijst

  • 13 g Sjalot

  • 3 cl Olijfolie

  • 4 cl Witte wijn

  • 45 cl Gevogeltebouillon

  • 25 g Parmezaanse kaas

  • 25 g Gedroogde tomaten

  • 25 g Boter

  • 5 bladje Basilicum

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olijfolie toe.

  • 3cl Olijfolie
  • Menger

Stap 3 /6

Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.

  • 150g Arboriorijst
  • 4cl Witte wijn
  • Menger

Stap 4 /6

Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 45cl Gevogeltebouillon
  • Menger

Stap 5 /6

Voeg de Parmezaanse kaas, de boter en de gedroogde tomaten in blokjes toe. Meng voorzichtig met de spatel.

  • 25g Parmezaanse kaas
  • 25g Gedroogde tomaten
  • 25g Boter

Stap 6 /6

Proef of de kruiding goed is en dien meteen op met enkele basilicumblaadjes.

  • 5bladje Basilicum
  • Zout

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228