- Homepage
- Zomerse risotto
Zomerse risotto
- Totale tijd 38min
- 10min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
2 personen
150 g Arboriorijst
13 g Sjalot
3 cl Olijfolie
4 cl Witte wijn
45 cl Gevogeltebouillon
25 g Parmezaanse kaas
25 g Gedroogde tomaten
25 g Boter
5 bladje Basilicum
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olijfolie toe.
Stap 3 /6
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
Stap 4 /6
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Voeg de Parmezaanse kaas, de boter en de gedroogde tomaten in blokjes toe. Meng voorzichtig met de spatel.
Stap 6 /6
Proef of de kruiding goed is en dien meteen op met enkele basilicumblaadjes.