Zoetzure gamba's
- Totale tijd 33min
- 25min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
4 el Bloem
4 Eieren
3 el Neutrale olie
180 g Paneermeel
24 Rauwe gepelde gambastaarten
150 g Zoetzure saus
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /3
Maak drie borden klaar voor het paneren: doe in het eerste bord de bloem, gekruid met zout en peper. Klop de eieren in het andere bord los, samen met de olie. Doe het paneermeel in het derde bord.
Stap 2 /3
Haal de gamba's één voor één door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren en het paneermeel. Doop ze een tweede keer in de eieren en dan in het paneermeel. Leg de gamba's in de pan, zonder dat ze elkaar overlappen. Start het kookproces.
Stap 3 /3
Serveer als aperitief samen met de zoetzure saus.