- Homepage
- Recipe Details Page
Zoete sushi met fruit
- Totale tijd 1u 49min
- 15min
Voorbereidingstijd - 34min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
50 g ronde dessertrijst
30 cl halfvolle melk
12.5 ml gepasteuriseerde lichte room
20 g suiker
1 /2 mango
10 frambozen
1 Kiwi's
55 g bloem
1 ei
12.5 cl halfvolle melk
5 g gesmolten boter
1 el suiker
1 tl bitter cacaopoeder
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Giet de melk, room en suiker in de kom met de menger, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start', zonder de dop erop te zetten.
30cl halfvolle melk 12.5ml gepasteuriseerde lichte room 20g suiker
Menger
Stap 2 /5
Voeg de rijst toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Laat 30 minuten in de kom rusten en zet daarna in een andere kom weg op een koele plaats.
50g ronde dessertrijst
Menger
Stap 3 /5
Doe de bloem, het ei, de melk, suiker, cacao en de gesmolten boter in de kom met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
55g bloem 1 ei 12.5cl halfvolle melk 5g gesmolten boter 1el suiker 1tl bitter cacaopoeder
Kneed- & hakmes
Stap 4 /5
Verwarm een lichtjes ingevette pannenkoekenpan. Giet er een lepel pannenkoekenbeslag in en laat garen aan één kant om een zeer glad oppervlak te verkrijgen. Herhaal dit met de rest van het beslag om 4 crêpes te verkrijgen. Laat afkoelen.
Stap 5 /5
Spreid een beetje rijst op het niet gladde deel van elke pannenkoek. Snijd de mango en kiwi in staafjes en de frambozen doormidden. Leg het fruit op een rijtje samen met de rijst en rol op tot rolletjes. Laat 30 min. staan op een koele plaats voordat u de rolletjes in stukken van ongeveer 3 cm dik snijdt. Serveer met een beetje fruitcoulis bijvoorbeeld.
1 /2 mango 10 frambozen 1 Kiwi's