- Homepage
- Recipe Details Page
Zoete pizza
- Totale tijd 1u 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
125 g Tarwebloem
1 snuifje zout
35 g Melk
10 g Verse bakkersgist
35 g Basterdsuiker
1 Ei
50 g Koude, ongezouten boter
Garnering
50 g Aardbeienjam
2 Marshmallows
5 Blauwe druiven
1 Witte chocolade
Basilicum
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de warme melk met de bakkersgist.
35g Melk 10g Verse bakkersgist
Stap 2 /6
Doe de bloem, het zout, de warme melk met de bakkersgist, de suiker en de eieren in de mengkom met het kneed/pletmesje. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
125g Tarwebloem 1snuifje zout 35g Melk 10g Verse bakkersgist 35g Basterdsuiker 1 Ei
Kneed- & hakmes
Stap 3 /6
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
50g Koude, ongezouten boter
Stap 4 /6
Doe het deeg over in een mengkom, dek af en laat een uur rusten.
Stap 5 /6
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op bakpapier tot een cirkel en bak gedurende 10 minuten.
Stap 6 /6
Smeer na het bakken de aardbeienjam op de 'pizzabodem' en versier met marshmallows, chocoladestukjes, druiven en basilicumblaadjes.
50g Aardbeienjam 2 Marshmallows 5 Blauwe druiven 1 Witte chocolade bladje Basilicum