Zoete pizza
Moulinex
Recept door Moulinex

Zoete pizza

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

2 personen

  • 125 g Tarwebloem

  • 1 snuifje zout

  • 35 g Melk

  • 10 g Verse bakkersgist

  • 35 g Basterdsuiker

  • 1 Ei

  • 50 g Koude, ongezouten boter

  • Garnering

  • 50 g Aardbeienjam

  • 2 Marshmallows

  • 5 Blauwe druiven

  • 1 Witte chocolade

  • Basilicum

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de warme melk met de bakkersgist.

  • 35g Melk
  • 10g Verse bakkersgist

Stap 2 /6

Doe de bloem, het zout, de warme melk met de bakkersgist, de suiker en de eieren in de mengkom met het kneed/pletmesje. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 125g Tarwebloem
  • 1snuifje zout
  • 35g Melk
  • 10g Verse bakkersgist
  • 35g Basterdsuiker
  • 1 Ei
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 50g Koude, ongezouten boter

Stap 4 /6

Doe het deeg over in een mengkom, dek af en laat een uur rusten.

Stap 5 /6

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op bakpapier tot een cirkel en bak gedurende 10 minuten.

Stap 6 /6

Smeer na het bakken de aardbeienjam op de 'pizzabodem' en versier met marshmallows, chocoladestukjes, druiven en basilicumblaadjes.

  • 50g Aardbeienjam
  • 2 Marshmallows
  • 5 Blauwe druiven
  • 1 Witte chocolade
  • bladje Basilicum

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228