Zoet kruimeldeeg - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Zoet kruimeldeeg

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 15min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 60 g boter

  • 60 g suiker

  • 1 eierdooier

  • 1 snuifje zout

  • 75 g T45-bloem

  • 75 g T45-bloem

  • 1 cl water

Accessoires

  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /6

Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de ijskast, snij ze in blokjes of plaats ze gedurende 5-10 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).

  • 60g boter

Stap 2 /6

Doe de suiker, de eierdooier, het water, de boter en het zout in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.

  • 60g boter
  • 60g suiker
  • 1 eierdooier
  • 1snuifje zout
  • 1cl water
  • Beater

Stap 3 /6

Voeg het eerste deel van de bloem toe en druk op ‘Start’.

  • 75g T45-bloem
  • Beater

Stap 4 /6

Voeg het andere deel van de bloem toe en druk op ‘Start’

  • 75g T45-bloem
  • Beater

Stap 5 /6

Leg het deeg met een spatel op een licht met bloem bestoven oppervlak. Vorm het deeg tot een broodvorm (cylinder-, balkachtig). Rol het dun uit tussen 2 vellen bakpapier en zet het 1 uur apart op een koele plaats. Wanneer het deeg koud is, kan je de 2 vellen bakpapier verwijderen en 3min wachten tot het deeg zacht wordt zodat je jouw bakvorm gemakkelijk kan bekleden.

Stap 6 /6

Het deeg is klaar, je kan het gebruiken voor een ander recept of uitrollen en gedurende 15 minuten bakken in een oven van 160 graden.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228