- Homepage
- Recipe Details Page
Zoet cakebeslag
- Totale tijd 1u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g halfgezouten boter
180 g bloem
3 g bakpoeder
3 eieren
150 g suiker
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /6
Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de ijskast of plaats gedurende 15 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).
150g halfgezouten boter
Stap 2 /6
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3 /6
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de kom van de keukenmachine: de bloem, het bakpoeder, de eieren, de boter en de suiker. Druk op 'Start'.
150g halfgezouten boter 180g bloem 3g bakpoeder 3 eieren 150g suiker
Beater
Stap 4 /6
Het beslag is klaar, je kan nu de gewenste vulling toevoegen en hierna op ‘Start’ drukken.
Beater
Stap 5 /6
Leg een velletje bakpapier in de ingevette cakevorm. Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 1 uur 10 minuten op 180 graden.
Stap 6 /6
Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen op kamertemperatuur alvorens deze uit de vorm te halen.