Zoals een trifle van fruit
- Totale tijd 1u
- 25min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
4 Eieren
125 g Suiker
125 g Bloem
0.5 zakje Bakpoeder
300 g Kiwi’s
140 g Banaan
100 g Aardbeien
6 Eierdooiers
80 g Poedersuiker
50 cl Melk
4 g Vanille
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2 /15
Doe de eieren en de suiker in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /15
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /15
Giet het deeg op een bakplaat met bakpapier. Maak de kom schoon.
Stap 5 /15
Zet 12 minuten in de oven.
Stap 6 /15
Laat de biscuit afkoelen. Doe er huishoudfolie over om te vermijden dat het uitdroogt.
Stap 7 /15
Doe de eierdooiers en de poedersuiker in de kom met klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /15
Voeg de melk toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /15
Voeg het in twee gespleten vanillestokje toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Giet de crème in een aparte kom en laat afkoelen.
Stap 11 /15
Zet in de koelkast. Was en droog de kom.
Stap 12 /15
Schil de kiwi’s, de banaan en snij ze in blokjes. Was de aardbeien en snij ze in blokjes. Zet het even apart.
Stap 13 /15
Snij het beslag met behulp van een uitsteekvorm in cirkels ter grootte van de glaasjes waarin de trifles geserveerd worden.
Stap 14 /15
Leg in elk schaaltje een laagje biscuit en enkele stukjes fruit.
Stap 15 /15
Bedek met crème anglaise (vanillesaus) en eindig met enkele stukjes fruit.