Zelfgemaakte verse kaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Zelfgemaakte verse kaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 10u 17min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    7min
  • Afkoeltijd
    10u

Ingrediënten

4 personen

  • 2 l Verse gepasteuriseerde volle melk

  • 200 g Yoghurt natuur

  • 8 Stremsel

  • 60 Warm water

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /3

U kunt stremsel vinden in apotheken en speciaalzaken. Neem, indien mogelijk, de plantaardige versie en bewaar in de koelkast na opening. Giet de melk in de kom met de menger, voeg de yoghurt toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 2l Verse gepasteuriseerde volle melk
  • 200g Yoghurt natuur
  • Menger

Stap 2 /3

Verdun de druppels stremsel in 60 ml warm water en giet het in de kom.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 8 Stremsel
  • 60 Warm water
  • Menger

Stap 3 /3

Plaats daarna een keukenhanddoek over de kom en laat 8 uur rusten. Als het echt koud is in de kamer, stel dan de temperatuur in op 40°C en de snelheid op 0. Verwijder het deeg na 8 uur met een vergiet en doe het in een plastic afdruiprek, vergiet of keukenhanddoek die niet met zeep is gewassen. Laat de wei uitlekken en zet de kaas vervolgens in de koelkast. Laat twee uur gekoeld rusten vooraleer te eten.Heerlijk gemengd met bieslook of andere kruiden of om te smeren op crostini.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228