- Homepage
- Recipe Details Page
Zelfgemaakte verse kaas
- Totale tijd 10u 17min
- 10min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 10u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 l Verse gepasteuriseerde volle melk
200 g Yoghurt natuur
8 Stremsel
60 Warm water
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /3
U kunt stremsel vinden in apotheken en speciaalzaken. Neem, indien mogelijk, de plantaardige versie en bewaar in de koelkast na opening. Giet de melk in de kom met de menger, voeg de yoghurt toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
2l Verse gepasteuriseerde volle melk 200g Yoghurt natuur
Menger
Stap 2 /3
Verdun de druppels stremsel in 60 ml warm water en giet het in de kom.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
8 Stremsel 60 Warm water
Menger
Stap 3 /3
Plaats daarna een keukenhanddoek over de kom en laat 8 uur rusten. Als het echt koud is in de kamer, stel dan de temperatuur in op 40°C en de snelheid op 0. Verwijder het deeg na 8 uur met een vergiet en doe het in een plastic afdruiprek, vergiet of keukenhanddoek die niet met zeep is gewassen. Laat de wei uitlekken en zet de kaas vervolgens in de koelkast. Laat twee uur gekoeld rusten vooraleer te eten.Heerlijk gemengd met bieslook of andere kruiden of om te smeren op crostini.