- Homepage
- Recipe Details Page
Zelfgemaakte gnocchi met pesto
- Totale tijd 1u 21min
- 30min
Voorbereidingstijd - 51min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
900 g Aardappel
350 g Tarwebloem
2 Eierdooiers
2 Basilicum
2 Look
50 g Geraspte Parmezaanse kaas
50 g Pijnboompitten
20 cl Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /6
Pel de knoflookteentjes en snijd ze doormidden.Verwijder de kiem.Was en droog de basilicumblaadjes voorzichtig.Leg de knoflookteentjes, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Giet de olijfolie erbij, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
2 Basilicum 2 Look 50g Geraspte Parmezaanse kaas 50g Pijnboompitten 20cl Olijfolie Zout, peper
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Duw de bereiding naar het midden van de kom en zet de keukenrobot opnieuw aan door op 'Start' te drukken.Zet de pesto opzij. Was de kom en droog ze af.
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Schil en was de aardappelen.Snijd ze in stukken..Giet water tot het niveau van 0,7 liter in de kom van de keukenrobot en plaats de aardappelen in het stoommandje.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Leg de aardappelen aan het einde van het programma opzij in een kom en laat ze afkoelen.
900g Aardappel
Stoommandje
Stap 4 /6
Stamp de aardappelen met een stamper of een vork fijn om een puree te verkrijgen.Voeg een beetje bloem toe en meng.Roer de eierdooiers erdoor en meng opnieuw.Voeg de rest van de bloem toe en kneed tot het deeg homogeen is.
350g Tarwebloem 2 Eierdooiers
Stap 5 /6
Strooi wat bloem op uw werkblad en vorm met de hand lange strengetjes deeg.Snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.Maak ze met een vork vlak maken en rol ze lichtjes op zodat ze de vorm van gnocchi krijgen.Leg ze op een met bloem bestrooide plaat.
Stap 6 /6
Dompel de gnocchi per 20 in een grote pot met kokend, gezouten water tot ze boven water komen.Verzamel ze dan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.Herhaal met de andere gnocchi.Dien op met de pesto.