Zelfgemaakte gnocchi met pesto
Moulinex
Recept door Moulinex

Zelfgemaakte gnocchi met pesto

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 21min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    51min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 900 g Aardappel

  • 350 g Tarwebloem

  • 2 Eierdooiers

  • 2 Basilicum

  • 2 Look

  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 50 g Pijnboompitten

  • 20 cl Olijfolie

  • Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /6

Pel de knoflookteentjes en snijd ze doormidden.Verwijder de kiem.Was en droog de basilicumblaadjes voorzichtig.Leg de knoflookteentjes, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Giet de olijfolie erbij, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 2 Basilicum
  • 2 Look
  • 50g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 50g Pijnboompitten
  • 20cl Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Duw de bereiding naar het midden van de kom en zet de keukenrobot opnieuw aan door op 'Start' te drukken.Zet de pesto opzij. Was de kom en droog ze af.

  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Schil en was de aardappelen.Snijd ze in stukken..Giet water tot het niveau van 0,7 liter in de kom van de keukenrobot en plaats de aardappelen in het stoommandje.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Leg de aardappelen aan het einde van het programma opzij in een kom en laat ze afkoelen.

  • 900g Aardappel
  • Stoommandje

Stap 4 /6

Stamp de aardappelen met een stamper of een vork fijn om een puree te verkrijgen.Voeg een beetje bloem toe en meng.Roer de eierdooiers erdoor en meng opnieuw.Voeg de rest van de bloem toe en kneed tot het deeg homogeen is.

  • 350g Tarwebloem
  • 2 Eierdooiers

Stap 5 /6

Strooi wat bloem op uw werkblad en vorm met de hand lange strengetjes deeg.Snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.Maak ze met een vork vlak maken en rol ze lichtjes op zodat ze de vorm van gnocchi krijgen.Leg ze op een met bloem bestrooide plaat.

Stap 6 /6

Dompel de gnocchi per 20 in een grote pot met kokend, gezouten water tot ze boven water komen.Verzamel ze dan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.Herhaal met de andere gnocchi.Dien op met de pesto.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228