Zelfgemaakte fish & chips
Moulinex
Recept door Moulinex

Zelfgemaakte fish & chips

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 32min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    12min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 straaltje Kabeljauw

  • Zout, peper

  • 5 el Bloem

  • 2 Eieren

  • 5 el Paneermeel

  • 1 pot Mayonaise

  • 0.5 Citroen

  • 1 tuiltje Dragon

  • 50 g Boter

Accessoires

  • Grillen
    Grillen

Bereiding

Stap 1 /4

Snij de visfilets in grote stukken van ongeveer 4 cm en veeg voorzichtig af aan een velletje keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.

  • 4straaltje Kabeljauw
  • Zout, peper

Stap 2 /4

Neem een kom voor de bloem, een andere kom voor de geklopte eieren en een derde kom voor het paneermeel. Meng de mayonaise met het sap van een halve citroen en de gehakte dragon. Zet het mengsel in de koelkast.

  • 5el Bloem
  • 2 Eieren
  • 5el Paneermeel
  • 1pot Mayonaise
  • 0.5 Citroen
  • 1tuiltje Dragon

Stap 3 /4

Haal de stukjes kabeljauw door de bloem, het eiermengsel en het paneermeel. Schud vóór elke nieuwe kom de overtollige restjes eraf.

Stap 4 /4

Plaats de grilplaat in de kom, leg de gepaneerde stukjes vis in de kom van het toestel en leg een klontje boter op elk stuk. 2-in-1 mechanische versie: Zet de FISH-stand aan op 170°C voor 12 minuten. 2-in-1 mechanische versie: Zet aan op 170°C gedurende 12 minuten. Serveer met de saus die apart werd gehouden.

  • 50g Boter

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228