- Homepage
- Recipe Details Page
Zelfgemaakte aardbeitaartjes
- Totale tijd 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
100 g yoghurt
160 g bloem
2 ei
1 zakje afgestreken theelepel gist
140 bloemsuiker
2 el zonnebloemolie
80 g amandelpoeder
500 g aardbeien
2 el suiker
2 g agaragar
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /5
Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de yoghurt met het ei in de kom met de garde, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
100g yoghurt 2 ei
Stap 2 /5
Voeg de suiker, zonnebloemolie en amandelpoeder toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet geleidelijk de bloem en vervolgens de gist door de dop.
160g bloem 1zakje afgestreken theelepel gist 2 el zonnebloemolie 80g amandelpoeder
Stap 3 /5
Verdeel de bereiding in licht geoliede taartvormpjes en bak ze ongeveer tien minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal de taartjes uit de oven en laat ze goed afkoelen.Bak het beslag op.
Stap 4 /5
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien en de lepel suiker in de kom van de keukenrobot die voorzien is van het Ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
500g aardbeien 2 el suiker
Ultrablade hakmes
Stap 5 /5
Voeg aan het einde van het programma de agaragar toe, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'. Giet de gelei in de taartjes en laat een uurtje opstijven.
2g agaragar
Ultrablade hakmes