Zefir met appel
- Totale tijd 8u 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
36 g eiwitten
6 g agar agarpoeder
12 cl water
3 groene appels
350 g suiker
180 g suiker
16 g vanillesuiker
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /9
Doe het eiwit in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’ om de eiwitten te kloppen en zet aan de kant in een aparte kom.
Stap 2 /9
Giet water in een steelpan en laat de agar agar gedurende 15 minuten weken.
Stap 3 /9
Schil de appels en verwijder de zaadlijsten. Laat 6 tot 10 minuten garen in de microgolfoven (afhankelijk van het vermogen).
Stap 4 /9
Mix de appels tot een puree met een staafmixer. Zeef de appelpuree met een eetlepel door een zeef en verwijder alle harde deeltjes van de appel.
Stap 5 /9
Zet de agar agar op het vuur. Doe de suiker erbij en breng aan de kook tot het geheel een temperatuur van 110 graden heeft. Controleer de temperatuur met een voedselthermometer.
Stap 6 /9
Doe de geklopte eiwitten in de mengkom van de keukenrobot. Voeg vervolgens de puree, de suiker en de vanillesuiker toe. Druk op 'Start'.
Stap 7 /9
Druk op 'Start'. Giet de siroop bij de massa via de vulopening.
Stap 8 /9
Doe de sneeuwwitte appelmassa voorzichtig in een spuitzak met een spuitje door een spatel te gebruiken. Leg de zefirs met appel op een vel bakpapier en zet 6 tot 8 uur in de koelkast.
Stap 9 /9
Bevestig twee stukken zefir aan elkaar om één geheel te krijgen.