Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Zeebaars met pistachekorst en geroosterde pompoenhelften

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • Voor de pompoen:

  • 1 Kleine pompoen

  • 1 el Olijfolie

  • 1 el Honing

  • 3 takje Rozemarijn

  • Zout, peper

  • Voor de zeebaars:

  • 2 Grote zeebaarssteaks

  • 100 g Griekse yoghurt

  • 2 el Fijngesneden dille

  • 0.25 tl Knoflookpoeder

  • 25 g Fijngehakte pistachenootjes

  • 40 g Panko paneermeel

  • 2 el Fijngesneden peterselie

  • 1 el Olijfolie

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /7

Was de pompoen en snijd hem in de lengte door. Verwijder de zaadjes met een lepel en maak ribbels aan de bovenkant van het vruchtvlees. Smeer het vruchtvlees van de pompoen met een kwastje in met olie en bestrijk met honing. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met rozemarijn.

  • 1 Kleine pompoen
  • 1el Olijfolie
  • 1el Honing
  • 3takje Rozemarijn
  • Zout, peper

Stap 2 /7

Droog de vis en breng hem op smaak. Meng in een kom de yoghurt, dille en knoflookpoeder. Verdeel het mengsel met een kwast over de vis. Meng in een diep bord de pistachenoten, het panko paneermeel en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Doop de met yoghurt bedekte kant van de vis in het mengsel.

  • 2 Grote zeebaarssteaks
  • 100g Griekse yoghurt
  • 2el Fijngesneden dille
  • 0.25tl Knoflookpoeder
  • 25g Fijngehakte pistachenootjes
  • 40g Panko paneermeel
  • 2el Fijngesneden peterselie
  • 1el Olijfolie
  • Zout, peper

Stap 3 /7

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg de pompoenhelften op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 15 minuten aan op 180 °C. Leg de visfilets op de plaat in lade 2.

Stap 4 /7

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 5 /7

Draai de pompoenhelften halverwege het kookproces om.

Stap 6 /7

Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.

Stap 7 /7

Serveer de pompoenhelften met de visfilets. Besprenkel met olijfolie en serveer met een citroenpartje.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228