- Homepage
- Recipe Details Page
Zeebaars met groene curry en kokosmelk
- Totale tijd 43min
- 15min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Zeebaarsfilet
10 cl Witte wijn
2 Wortelen
2 Sjalotten
1 Prei
1 Olijfolie
30 cl Gevogeltebouillon
1 el Bloem
20 cl Kokosmelk
1 tl Groene curry
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /6
Rol de zeebaarsfilets op en prik ze vast met een houten tandenstoker. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes.Snijd de prei in ringetjes en spoel goed af.Pel de sjalotten.
4 Zeebaarsfilet 2 Wortelen 2 Sjalotten 1 Prei
Stap 2 /6
Doe de sjalotten in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
2 Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Vervang het hakmes door de menger en voeg de olijfolie toe.Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.Bestrooi na 2 minuten met bloem en giet er de witte wijn bij.
10cl Witte wijn 1 Olijfolie 1el Bloem
Menger
Stap 4 /6
Voeg aan het einde van het programma de groenten en de bouillon toe.Breng op smaak met zout en peper. Leg de zeebaarsfilets in het stoommandje.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
4 Zeebaarsfilet 2 Wortelen 1 Prei 30cl Gevogeltebouillon Zout Peper
Menger Stoommandje
Stap 5 /6
Neem aan het einde van het koken de zeebaarsfilets uit het stoommandje.Voeg de kokosmelk en groen curry toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
20cl Kokosmelk 1tl Groene curry
Menger
Stap 6 /6
Doe alles opnieuw in de kom.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Menger