Zandkoekjes zonder gluten
Moulinex
Recept door Moulinex

Zandkoekjes zonder gluten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 29min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    19min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 200 g Rijstmeel

  • 120 g Bruine suiker

  • 125 g Zachte en half gezouten boter

  • 3 Eierdooiers

  • 1 zeste Sinaasappelzeste

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Doe de rijstmeel, suiker, in stukjes gesneden boter, eigeel en sinaasappelzeste in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Rijstmeel
  • 120g Bruine suiker
  • 125g Zachte en half gezouten boter
  • 3 Eierdooiers
  • 1zeste Sinaasappelzeste
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /10

Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Maak een bol van het deeg en omhul de bol met huishoudfolie.

Stap 4 /10

Laat gedurende 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 5 /10

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 6 /10

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 7 /10

Rol het deeg uit met een deegrol en snij er met behulp van een uitsteekvorm of glas cirkels uit.

Stap 8 /10

Leg de zandkoekjes op de bakplaat.

Stap 9 /10

Zet 15 minuten in de oven. De zandkoekjes zijn soepel, ze worden hard tijdens het afkoelen.

Stap 10 /10

Bestrooi ze met poedersuiker alvorens ze op te dienen.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228