Zandkoekjes zonder gluten
- Totale tijd 1u 29min
- 10min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
200 g Rijstmeel
120 g Bruine suiker
125 g Zachte en half gezouten boter
3 Eierdooiers
1 zeste Sinaasappelzeste
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de rijstmeel, suiker, in stukjes gesneden boter, eigeel en sinaasappelzeste in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Maak een bol van het deeg en omhul de bol met huishoudfolie.
Stap 4 /10
Laat gedurende 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 5 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 6 /10
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 7 /10
Rol het deeg uit met een deegrol en snij er met behulp van een uitsteekvorm of glas cirkels uit.
Stap 8 /10
Leg de zandkoekjes op de bakplaat.
Stap 9 /10
Zet 15 minuten in de oven. De zandkoekjes zijn soepel, ze worden hard tijdens het afkoelen.
Stap 10 /10
Bestrooi ze met poedersuiker alvorens ze op te dienen.