- Homepage
 - Vind een recept
 - Al onze recepten
 - Zalmmousse in een glaasje
 
Zalmmousse in een glaasje
- Totale tijd 9min
 
- 5min
Voorbereidingstijd  - 4min
Gaartijd  - 0min
Afkoeltijd  
Ingrediënten
4 personen
250 g Gerookte zalm
180 g Mascarpone
25 cl Vloeibare room (30% VG)
70 g Limoen
10 takje Bieslook
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes 
Bereiding
Stap 1 /10
Zet de mengkom van de keukenmachine gedurende 5 minuten in de diepvriezer.
Stap 2 /10
Pers de limoen en zet het sap even aan de kant.
Stap 3 /10
Giet de vloeibare room in de koude mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Giet de geklopte room in een kom.
Stap 5 /10
Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Doe gerookte zalm, mascarpone en limoensap in de mengkom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Breng de mousse met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Verwijder het mes en voeg voorzichtig de opgeklopte room toe.
Stap 8 /10
Meng door elkaar met een spatel.
Stap 9 /10
Verdeel de bereiding in de glaasjes en bewaar ze in de koelkast.
Stap 10 /10
Dien de glaasjes gekoeld op met wat bieslooksnippers.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
