Zalmmousse in een glaasje
Moulinex
Recept door Moulinex

Zalmmousse in een glaasje

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 9min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Gerookte zalm

  • 180 g Mascarpone

  • 25 cl Vloeibare room (30% VG)

  • 70 g Limoen

  • 10 takje Bieslook

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Zet de mengkom van de keukenmachine gedurende 5 minuten in de diepvriezer.

Stap 2 /10

Pers de limoen en zet het sap even aan de kant.

  • 70g Limoen

Stap 3 /10

Giet de vloeibare room in de koude mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Vloeibare room (30% VG)
  • Klopper

Stap 4 /10

Giet de geklopte room in een kom.

Stap 5 /10

Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Doe gerookte zalm, mascarpone en limoensap in de mengkom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Gerookte zalm
  • 180g Mascarpone
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /10

Breng de mousse met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /10

Verwijder het mes en voeg voorzichtig de opgeklopte room toe.

Stap 8 /10

Meng door elkaar met een spatel.

Stap 9 /10

Verdeel de bereiding in de glaasjes en bewaar ze in de koelkast.

Stap 10 /10

Dien de glaasjes gekoeld op met wat bieslooksnippers.

  • 10takje Bieslook

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228