- Homepage
- Zalmmousse in een glaasje
Zalmmousse in een glaasje
- Totale tijd 9min
- 5min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
250 g Gerookte zalm
180 g Mascarpone
25 cl Vloeibare room (30% VG)
70 g Limoen
10 takje Bieslook
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Zet de mengkom van de keukenmachine gedurende 5 minuten in de diepvriezer.
Stap 2 /10
Pers de limoen en zet het sap even aan de kant.
Stap 3 /10
Giet de vloeibare room in de koude mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Giet de geklopte room in een kom.
Stap 5 /10
Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Doe gerookte zalm, mascarpone en limoensap in de mengkom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Breng de mousse met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Verwijder het mes en voeg voorzichtig de opgeklopte room toe.
Stap 8 /10
Meng door elkaar met een spatel.
Stap 9 /10
Verdeel de bereiding in de glaasjes en bewaar ze in de koelkast.
Stap 10 /10
Dien de glaasjes gekoeld op met wat bieslooksnippers.