Zalm gravad lax
- Totale tijd 24u 14min
- 10min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 24u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
200 g Zalmmoten
2 stengel Dille
70 g Grof zout
70 g Suiker
Roze peperbessen en zwarte peper
Water
1 Eierdooier
0.5 tl Mosterd uit Dijon
2.5 cl Koolzaadolie
0.5 tl Appelciderazijn
0.5 tl Roze peperbessen
0.5 el Dille
1 el Dikke verse room
0.5 tl Honing
Zout, peper
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /8
Los de honing in een kommetje op in de azijn.
Stap 2 /8
Meng het zout, de suiker, de gehakte dille en de kruiden in een schaal. Leg er de ontschubde zalm op, met de velkant naar beneden. Bedek met huishoudfolie en leg er een gewicht op.
Stap 3 /8
Zet gedurende 24 uur in de koelkast.
Stap 4 /8
Haal de filet de volgende dag uit de koelkast en spoel met helder water. Dep droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en bestrooi met dille.
Stap 5 /8
Doe de eierdooier en de mosterd in de kom met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Giet beetje bij beetje de olie erbij via de opening in het deksel.
Stap 6 /8
Voeg het honing-/azijnmengsel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /8
Voeg de room, de kruiden en de bessen toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /8
Snijd de zalm fijn en dien op met de saus.