- Homepage
- Recipe Details Page
Zalm gravad lax
- Totale tijd 24u 14min
- 10min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 24u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
200 g Zalmmoten
2 stengel Dille
70 g Grof zout
70 g Suiker
Roze peperbessen en zwarte peper
Water
1 Eierdooier
0.5 tl Mosterd uit Dijon
2.5 cl Koolzaadolie
0.5 tl Appelciderazijn
0.5 tl Roze peperbessen
0.5 el Dille
1 el Dikke verse room
0.5 tl Honing
Zout, peper
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /8
Los de honing in een kommetje op in de azijn.
0.5tl Appelciderazijn 0.5tl Honing
Stap 2 /8
Meng het zout, de suiker, de gehakte dille en de kruiden in een schaal. Leg er de ontschubde zalm op, met de velkant naar beneden. Bedek met huishoudfolie en leg er een gewicht op.
200g Zalmmoten 2stengel Dille 70g Grof zout 70g Suiker Roze peperbessen en zwarte peper
Stap 3 /8
Zet gedurende 24 uur in de koelkast.
Stap 4 /8
Haal de filet de volgende dag uit de koelkast en spoel met helder water. Dep droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en bestrooi met dille.
Water 0.5el Dille Zout, peper
Stap 5 /8
Doe de eierdooier en de mosterd in de kom met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Giet beetje bij beetje de olie erbij via de opening in het deksel.
1 Eierdooier 0.5tl Mosterd uit Dijon 2.5cl Koolzaadolie
Klopper
Stap 6 /8
Voeg het honing-/azijnmengsel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 7 /8
Voeg de room, de kruiden en de bessen toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
0.5tl Roze peperbessen 0.5el Dille 1el Dikke verse room Zout, peper
Klopper
Stap 8 /8
Snijd de zalm fijn en dien op met de saus.