Zalm gravad lax - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Zalm gravad lax

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 24u 14min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    24u

Ingrediënten

2 personen

  • 200 g Zalmmoten

  • 2 stengel Dille

  • 70 g Grof zout

  • 70 g Suiker

  • Roze peperbessen en zwarte peper

  • Water

  • 1 Eierdooier

  • 0.5 tl Mosterd uit Dijon

  • 2.5 cl Koolzaadolie

  • 0.5 tl Appelciderazijn

  • 0.5 tl Roze peperbessen

  • 0.5 el Dille

  • 1 el Dikke verse room

  • 0.5 tl Honing

  • Zout, peper

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /8

Los de honing in een kommetje op in de azijn.

  • 0.5tl Appelciderazijn
  • 0.5tl Honing

Stap 2 /8

Meng het zout, de suiker, de gehakte dille en de kruiden in een schaal. Leg er de ontschubde zalm op, met de velkant naar beneden. Bedek met huishoudfolie en leg er een gewicht op.

  • 200g Zalmmoten
  • 2stengel Dille
  • 70g Grof zout
  • 70g Suiker
  • Roze peperbessen en zwarte peper

Stap 3 /8

Zet gedurende 24 uur in de koelkast.

Stap 4 /8

Haal de filet de volgende dag uit de koelkast en spoel met helder water. Dep droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en bestrooi met dille.

  • Water
  • 0.5el Dille
  • Zout, peper

Stap 5 /8

Doe de eierdooier en de mosterd in de kom met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Giet beetje bij beetje de olie erbij via de opening in het deksel.

  • 1 Eierdooier
  • 0.5tl Mosterd uit Dijon
  • 2.5cl Koolzaadolie
  • Klopper

Stap 6 /8

Voeg het honing-/azijnmengsel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Klopper

Stap 7 /8

Voeg de room, de kruiden en de bessen toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 0.5tl Roze peperbessen
  • 0.5el Dille
  • 1el Dikke verse room
  • Zout, peper
  • Klopper

Stap 8 /8

Snijd de zalm fijn en dien op met de saus.