Zadenbrood
- Totale tijd 2u 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
10 g gedroogde gist
300 g meel T65
100 g roggemeel
50 g meel T80
50 g zaden
5 g zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de gist en 30 cl lauw water in de bak van de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Open na 30 s het deksel en voeg het meel, de zaden en het zout toe.
Stap 2 /4
Verwijder na 40 min rijzen het deeg met een spatel en bewerk het gedurende 5 min met uw handen. Vorm een bal, leg de bal op een plaat met bakpapier. Laat 1 u 30 rusten.
Stap 3 /4
Verwarm de oven voor op 200 °C (th. 6).
Stap 4 /4
Zet een kom met water op de onderste plaat van de oven (dit bevordert de vorming van de korst). Bak gedurende 25 min. Zet de oven op 180 °C en laat nogmaals 15 tot 20 min bakken.