Zadenbrood
- Totale tijd 1u 20min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
30 g psylliumvliesjes
35 cl water
100 g zonnebloempitten
50 g havervlokken
50 g amandelen
50 g pompoenpitten
120 g zonnebloempitten
50 g havervlokken
50 g amandelen
50 g pompoenpitten
100 g gemalen hazelnoten
100 g lijnzaad
1.5 tl zout
5 cl water
5 cl appelciderazijn
20 g ahornsiroop
5 cl olijfolie
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /7
Meng de psylliumvliesjes met een lepel in een klein kommetje met water. Laat 15 minuten weken.
Stap 2 /7
Maal de eerste hoeveelheid zonnebloempitten, havervlokken, amandelen en de pompoenpitten tot meel met een blender of een hakmolen.
Stap 3 /7
Doe het meelmengsel in de kom van de keukenrobot. Voeg de volgende ingrediënten toe: zonnebloempitten, hazelnoten, havervlokken, amandelen, pompoenpitten, lijnzaad en zout. Druk op 'Start'.
Stap 4 /7
Doe de gezwollen psylliumvliesjes, het water, de appelciderazijn, de ahornsiroop en de olijfolie in de kom met het vorige mengsel. Druk op ‘Start’.
Stap 5 /7
Leg een vel bakpapier in een broodvorm. Giet het deeg in de broodvorm. Tik een paar keer lichtjes met de vorm op het werkblad zodat het deeg zich goed verspreidt.
Stap 6 /7
Zet de broodvorm 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (onder-/bovenwarmte).
Stap 7 /7
Bak ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen. Haal het brood uit de broodvorm. Verwijder het bakpapier en laat het brood volledig afkoelen op een rooster.