Zachte brioche met roze pralines
- Totale tijd 4u 59min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 29min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
250 g Bloem
1 tl Zout
2 Eieren
20 g Poedersuiker
0.5 zakje Bakkersgist
3 cl Water
170 g Boter
100 g Roze pralines
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Verpletter de roze pralines. Zet ze aan de kant in een kommetje.
Stap 2 /13
Doe het water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Voeg de bloem, de suiker, het zout, de in stukken gesneden boter en de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
Stap 4 /13
Haal het deeg uit de kom en kneed het een paar keer.
Stap 5 /13
Leg het vervolgens in een kom en bedek de kom met huishoudfolie.
Stap 6 /13
Leg het deeg minimaal 2 uur op kamertemperatuur.
Stap 7 /13
Bestrooi het werkvlak met bloem. Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Stap 8 /13
Bestrooi het met de roze pralines en rol het deeg op zodat het een grote worst vormt.
Stap 9 /13
Snij de worst in zes moten.
Stap 10 /13
Leg de deegmoten verticaal naast elkaar in een cakevorm van ongeveer 20 cm lang.
Stap 11 /13
Bedek het met een schone handdoek en laat het gedurende minstens 1 uur op een tochtvrije plaats rijzen op kamertemperatuur.
Stap 12 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 13 /13
Zet de brioche ongeveer 45 minuten in de oven.