- Homepage
- Recipe Details Page
Zachte brioche met roze pralines
- Totale tijd 4u 59min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 29min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
250 g Bloem
1 tl Zout
2 Eieren
20 g Poedersuiker
0.5 zakje Bakkersgist
3 cl Water
170 g Boter
100 g Roze pralines
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Verpletter de roze pralines. Zet ze aan de kant in een kommetje.
100g Roze pralines
Stap 2 /13
Doe het water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
0.5zakje Bakkersgist 3cl Water
Kneed- & hakmes
Stap 3 /13
Voeg de bloem, de suiker, het zout, de in stukken gesneden boter en de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
250g Bloem 1tl Zout 2 Eieren 20g Poedersuiker 170g Boter
Kneed- & hakmes
Stap 4 /13
Haal het deeg uit de kom en kneed het een paar keer.
Stap 5 /13
Leg het vervolgens in een kom en bedek de kom met huishoudfolie.
Stap 6 /13
Zet het deeg gedurende minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 7 /13
Bestrooi het werkvlak met bloem. Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Stap 8 /13
Bestrooi het met de roze pralines en rol het deeg op zodat het een grote worst vormt.
Stap 9 /13
Snij de worst in zes moten.
Stap 10 /13
Leg de deegmoten verticaal naast elkaar in een cakevorm van ongeveer 20 cm lang.
Stap 11 /13
Bedek het met een schone handdoek en laat het gedurende minstens 1 uur op een tochtvrije plaats rijzen op kamertemperatuur.
Stap 12 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 13 /13
Zet de brioche ongeveer 45 minuten in de oven.