*Carrot cake
- Totale tijd 1u 5min
- 25min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
3 Eieren
130 g Bruine suiker
130 g Olie
3 el Magere room
1 tl Gemalen kaneel
1 tl Peperkoekmix
1 tl Gemalen gember
1 el Fijn zout
150 g Bloem
40 g Maïzena
1.5 el Bakpoeder
240 g Geraspte wortels
60 g Gehakte walnoten
1 Sinaasappel (zeste)
150 g Philadelphia®-roomkaas of soortgelijk
40 g Poedersuiker
1 el Vloeibaar vanille-extract
3 el Walnoten
Bereiding
Stap 1 /5
Klop de eieren en de suiker in een kom op tot een schuimig geheel. Voeg vervolgens de olie, de room, de specerijen en het zout toe. Voeg de bloem, de maïzena en het bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag en voeg ten slotte de geraspte wortelen, gehakte walnoten en sinaasappelzeste toe.
Stap 2 /5
Gebruik een taartvorm die groot genoeg is voor het beslag. Knip een cirkel bakpapier uit ter grootte van de bodem van de beboterde bakvorm. Leg het in de vorm en giet er dan het beslag voor de worteltaart in.
Stap 3 /5
Zet de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /5
Bereid ondertussen het glazuur. Meng de roomkaas, de poedersuiker en het vanille-extract in een kom. Klop 2 à 3 minuten op tot je een romig resultaat krijgt. Zet apart en laat afkoelen.
Stap 5 /5
Laat de taart afkoelen en smeer er dan pas het glazuur op. Bestrooi met de resterende noten.