- Homepage
- Recipe Details Page
Worteltaart
- Totale tijd 48min
- 10min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 Kruimeldeeg
350 g Wortels
2 Ei
15 cl Vloeibare room
1 tl Mosterd
1 snuifje Paprikapoeder
100 g Feta
20 g Rozijnen
Zout, peper
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /9
Leg een vel kruimeldeeg in een taartvorm. Prik met een vork in het deeg en bedek met bakparels.
1 Kruimeldeeg
Stap 3 /9
Zet 10 minuten in de oven.
Stap 4 /9
Was en schil de wortels.
350g Wortels
Stap 5 /9
Plaats de groentesnijder met de schijf om grof te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de wortels toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Snij/rasp- accessoire
Stap 6 /9
Leg de geraspte wortelen op de bodem van de voorgebakken taartbodem.
Stap 7 /9
Doe de eieren, de vloeibare room, de mosterd en het paprikapoeder in de kom van de keukenmachine met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2 Ei 15cl Vloeibare room 1tl Mosterd 1snuifje Paprikapoeder Zout, peper
Klopper
Stap 8 /9
Giet de bereiding over de geraspte wortelen. Verkruimel de feta over het beslag en voeg de rozijnen toe.
100g Feta 20g Rozijnen
Stap 9 /9
Zet gedurende 35 minuten in de oven op 180°C.