- Homepage
- Recipe Details Page
Worteltaart
- Totale tijd 48min
- 10min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (7)
Ingrediënten
2 personen
1 Kruimeldeeg
175 g Wortelen
1 Ei
75 ml Vloeibare room
0.5 tl Mosterd
Zout, peper
1 snuifje Paprikapoeder
50 g Feta
10 g Rozijnen
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2 /9
Bedek de bodem van de taartvorm met kruimeldeeg. Prik in het deeg met een vork en leg er bakparels op.
Stap 3 /9
Bak 10 minuten in de oven.
Stap 4 /9
Spoel en schil de wortelen.
Stap 5 /9
Plaats het snijhulpstuk voor groenten met de schijf voor grof raspen en doe de wortelen in de kom van de keukenrobot. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Leg de geraspte wortelen op de voorgebakken taartbodem.
Stap 7 /9
Doe de eieren, de vloeibare room, de mosterd, de paprika, het zout en de peper in de kom van de keukenrobot met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Giet het mengsel over de geraspte wortelen. Verkruimel de feta erover en voeg de rozijnen toe.
Stap 9 /9
Bak de worteltaart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.