- Homepage
- Recipe Details Page
Worteltaart
- Totale tijd 48min
- 10min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 Kruimeldeeg
525 g Wortelen
3 Ei
225 ml Vloeibare room
1.5 tl Mosterd
Zout, peper
1 snuifje Paprikapoeder
150 g Feta
30 g Rozijnen
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2 /9
Bedek de bodem van de taartvorm met kruimeldeeg. Prik in het deeg met een vork en leg er bakparels op.
1 Kruimeldeeg
Stap 3 /9
Bak 10 minuten in de oven.
Stap 4 /9
Spoel en schil de wortelen.
525g Wortelen
Stap 5 /9
Plaats het snijhulpstuk voor groenten met de schijf voor grof raspen en doe de wortelen in de kom van de keukenrobot. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
525g Wortelen
Snij/rasp- accessoire
Stap 6 /9
Leg de geraspte wortelen op de voorgebakken taartbodem.
525g Wortelen
Stap 7 /9
Doe de eieren, de vloeibare room, de mosterd, de paprika, het zout en de peper in de kom van de keukenrobot met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
3 Ei 225ml Vloeibare room 1.5tl Mosterd Zout, peper 1snuifje Paprikapoeder
Klopper
Stap 8 /9
Giet het mengsel over de geraspte wortelen. Verkruimel de feta erover en voeg de rozijnen toe.
150g Feta 30g Rozijnen
Stap 9 /9
Bak de worteltaart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.