- Homepage
- Recipe Details Page
Wortelsoep met gember en miso
- Totale tijd 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
21 g Knoflook
90 g Ui
21 g Gember
600 g Wortelen
1.5 el Neutrale olie
60 cl Groentebouillon
1.5 el Tamarisaus
1.5 el Witte miso
1 snuifje Chilipoeder
Afwerking:
1.5 el Zwarte sesamzaadjes
1.5 el Witte sesamzaadjes
1.5 el Verse koriander
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Pel de knoflook, gember, uien en wortelen. Was de wortelen en hak de groenten grof.
21g Knoflook 90g Ui 21g Gember 600g Wortelen 60cl Groentebouillon
Stap 2 /6
Doe ze in de mengkom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Schraap de zijkanten schoon en voeg de olie toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
1.5el Neutrale olie
Stap 4 /6
Voeg de bouillon, tamarisaus, witte miso en chili peper toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
60cl Groentebouillon 1.5el Tamarisaus 1.5el Witte miso 1snuifje Chilipoeder
Stap 5 /6
Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Breng op smaak en pas de consistentie aan door een beetje bouillon toe te voegen indien nodig.
Stap 6 /6
Heet opdienen. Je kunt je soep garneren met een paar druppels kokosmelk, koriander, lente-uitjes, sesamzaadjes, eetbare bloemen en chilivlokken.
1.5el Zwarte sesamzaadjes 1.5el Witte sesamzaadjes 1.5el Verse koriander