- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Wittevisfilets in een broccolikorstje
Wittevisfilets in een broccolikorstje
- Totale tijd 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 Grote broccoli (ongeveer 800 g)
6 el Olijfolie
3 el Peterselie
1 el Dille
50 g Parmezaanse kaas
4 Kabeljauwfilets
4 tl Mosterd
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Was de broccoli en snijd in roosjes.
Stap 2 /9
Neem 100 g van de roosjes. Rasp de roosjes fijn met behulp van een rasp met kleine gaatjes. Zet apart.
Stap 3 /9
Kook water in een steelpan. Doe zout in het water en voeg de rest van de roosjes toe. Kook 4 minuten op een middelhoog vuur. Giet af.
Stap 4 /9
Leg de roosjes in een ovenschaal van 30 op 24 cm.
Stap 5 /9
Maak het kruim: meng de fijngeraspte broccoli met de olijfolie, de peterselie, de dille en de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /9
Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal op de broccoliroosjes. Gebruik een lepel om elke kabeljauwfilet in te smeren met mosterd en bedek de vis dan met het broccolikruim.
Stap 7 /9
Plaats de ovenschaal op de rooster. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 8 /9
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 20 minuten. Druk op START.
Stap 9 /9
Serveer de vis met broccoli.