- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Witte pizza met ricotta en broccoli
Witte pizza met ricotta en broccoli
- Totale tijd 24min
- 10min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (13)
Easy Fry Max EZ245A20 Air fryer - 10 programma's - 5L Easy Fry Silence air fryer EZ552DF0 - Air fryer- 5L - Stille technologie Easy Fry Silence EZ5728F0 Air fryer - Smart Assist - 5L - Stille technologie Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
1 persoon
50 g Broccoli
1 el Olijfolie
1 snuifje Fijn zout
40 g Ricotta
7 g Slagroom
1 el Olijfolie
0.5 Deeg
0.25 bal Buffelmozzarella
0.5 el Italiaanse kruiden
7 g Geraspte Parmezaanse kaas
Enkele basilicumblaadjes
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Haal de roosjes van de broccoli. Snijd ze in kleinere roosjes. Leg ze 2 minuten in een pan kokend gezouten water en dompel ze vervolgens in ijskoud water. Giet voorzichtig af. Doe ze in een kom en breng op smaak met olijfolie en fijn zout. Zet apart. Meng de ricotta en de slagroom in een klein bakje. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /6
Vet de plaat in met olie en leg er het pizzadeeg op.
Stap 3 /6
Verdeel de ricotta in een egale laag over het deeg, maar laat wel een klein randje vrij. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg ze op de pizza. Kruid zeer licht met zout en peper en strooi er de Italiaanse kruiden overheen. Verdeel de broccoliroosjes over de pizza. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stap 4 /6
Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /6
Werk af met enkele verse basilicumblaadjes.
Stap 6 /6
Serveer de pizza met een frisse salade.