- Homepage
- Recipe Details Page
Witte pizza met wintergroenten
- Totale tijd 1u 55min
- 30min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
100 g Hokkaido-pompoen
150 g Champignons
30 g Verse spinazie
10 cl Sojaroom
5 g Knoflook
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 tl Olijfolie
Water
11 cl Warm water
1 el Olijfolie
1 tl Rietsuiker
1 tl Gedroogde bakkersgist
1 tl Zout
270 g Bloem
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Giet het water, de olijfolie, de rietsuiker en de gist in de mixerkom met bevestigd hulpstuk om te kneden/malen. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
11cl Warm water 1el Olijfolie 1tl Rietsuiker 1tl Gedroogde bakkersgist
Kneed- & hakmes
Stap 2 /12
Voeg de bloem en zout toe, vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
1tl Zout 270g Bloem
Kneed- & hakmes
Stap 3 /12
Laat gedurende 1 uur rusten in de mixerkom.
Stap 4 /12
Wrijf de hokkaido-pompoen zonder de schil te beschadigen af onder stromend water om aarderesten te verwijderen. Snij de pompoen in twee en verwijder de zaden. Snij in reepjes.
100g Hokkaido-pompoen
Stap 5 /12
Giet 700 ml water in de mixerkom en doe de stukjes pompoen in het stoommandje. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
100g Hokkaido-pompoen Water
Stoommandje
Stap 6 /12
Controleer met een mespunt of hij goed gekookt is.
Stap 7 /12
De oven voorverwarmen tot 250°C.
Stap 8 /12
Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Was, droog en snij ze in reepjes.
150g Champignons
Stap 9 /12
Was de spinazie en droog hem.
30g Verse spinazie
Stap 10 /12
Pel en versnipper de knoflook. Meng de room met de look, het zout en de peper.
10cl Sojaroom 5g Knoflook 1snuifje Zout 1snuifje Peper
Stap 11 /12
Geef de pizzabasissen vorm met je hand, leg ze op een ingebloemde bakplaat en verdeel de room over de basissen. Voeg wat spinazie, reepjes pompoen en champignons toe. Breng op smaak en voeg een scheutje olijfolie toe.
100g Hokkaido-pompoen 150g Champignons 30g Verse spinazie 1tl Olijfolie
Stap 12 /12
Bak gedurende ongeveer 5 minuten bij 250°C.