Witte pizza met wintergroenten
Moulinex
Recept door Moulinex

Witte pizza met wintergroenten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 55min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 100 g Hokkaido-pompoen

  • 150 g Champignons

  • 30 g Verse spinazie

  • 10 cl Sojaroom

  • 5 g Knoflook

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Peper

  • 1 tl Olijfolie

  • Water

  • 11 cl Warm water

  • 1 el Olijfolie

  • 1 tl Rietsuiker

  • 1 tl Gedroogde bakkersgist

  • 1 tl Zout

  • 270 g Bloem

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /12

Giet het water, de olijfolie, de rietsuiker en de gist in de mixerkom met bevestigd hulpstuk om te kneden/malen. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 11cl Warm water
  • 1el Olijfolie
  • 1tl Rietsuiker
  • 1tl Gedroogde bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /12

Voeg de bloem en zout toe, vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 1tl Zout
  • 270g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /12

Laat gedurende 1 uur rusten in de mixerkom.

Stap 4 /12

Wrijf de hokkaido-pompoen zonder de schil te beschadigen af onder stromend water om aarderesten te verwijderen. Snij de pompoen in twee en verwijder de zaden. Snij in reepjes.

  • 100g Hokkaido-pompoen

Stap 5 /12

Giet 700 ml water in de mixerkom en doe de stukjes pompoen in het stoommandje. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 100g Hokkaido-pompoen
  • Water
  • Stoommandje

Stap 6 /12

Controleer met een mespunt of hij goed gekookt is.

Stap 7 /12

De oven voorverwarmen tot 250°C.

Stap 8 /12

Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Was, droog en snij ze in reepjes.

  • 150g Champignons

Stap 9 /12

Was de spinazie en droog hem.

  • 30g Verse spinazie

Stap 10 /12

Pel en versnipper de knoflook. Meng de room met de look, het zout en de peper.

  • 10cl Sojaroom
  • 5g Knoflook
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Peper

Stap 11 /12

Geef de pizzabasissen vorm met je hand, leg ze op een ingebloemde bakplaat en verdeel de room over de basissen. Voeg wat spinazie, reepjes pompoen en champignons toe. Breng op smaak en voeg een scheutje olijfolie toe.

  • 100g Hokkaido-pompoen
  • 150g Champignons
  • 30g Verse spinazie
  • 1tl Olijfolie

Stap 12 /12

Bak gedurende ongeveer 5 minuten bij 250°C.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228