- Homepage
- Recipe Details Page
Witbrood en paprikaboter
- Totale tijd 2u 8min
- 35min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
400 g Bloem
1 zakje Droge bakkersgist
25 cl Lauw water
1 tl Zout
2 cl Olijfolie
200 g Boter
1 tl Paprikapoeder
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).
Stap 2 /10
Doe het lauwwarm water en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1zakje Droge bakkersgist 25cl Lauw water
Kneed- & hakmes
Stap 3 /10
Voeg de bloem, het zout en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
400g Bloem 1tl Zout 2cl Olijfolie
Kneed- & hakmes
Stap 4 /10
Neem het deeg uit de keukenmachine en leg het op een plaat. Dek af met een doek.
Stap 5 /10
Laat 1 uur rusten.
Stap 6 /10
Maak met een mes inkepingen in de deegbal.
Stap 7 /10
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 8 /10
Laat de boter enkele seconden zacht worden in de microgolfoven. Doe in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Voeg het paprikapoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Boter 1tl Paprikapoeder
Ultrablade hakmes
Stap 9 /10
Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 10 /10
Smeer de boter op het lauwwarme brood.