Witbrood en paprikaboter
Moulinex
Recept door Moulinex

Witbrood en paprikaboter

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 8min
  • Voorbereidingstijd
    35min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

10 personen

  • 400 g Bloem

  • 1 zakje Droge bakkersgist

  • 25 cl Lauw water

  • 1 tl Zout

  • 2 cl Olijfolie

  • 200 g Boter

  • 1 tl Paprikapoeder

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).

Stap 2 /10

Doe het lauwwarm water en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1zakje Droge bakkersgist
  • 25cl Lauw water
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Voeg de bloem, het zout en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.

  • 400g Bloem
  • 1tl Zout
  • 2cl Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /10

Neem het deeg uit de keukenmachine en leg het op een plaat. Dek af met een doek.

Stap 5 /10

Laat 1 uur rusten.

Stap 6 /10

Maak met een mes inkepingen in de deegbal.

Stap 7 /10

Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 8 /10

Laat de boter enkele seconden zacht worden in de microgolfoven. Doe in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Voeg het paprikapoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Boter
  • 1tl Paprikapoeder
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /10

Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 10 /10

Smeer de boter op het lauwwarme brood.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228