- Homepage
- Recipe Details Page
Waterzooi van kip
- Totale tijd 55min
- 10min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
750 g Kippendijen
110 g Ajuin
200 g Wortels
200 g Prei
50 g Selderijstengel
2 cl Olijfolie
20 cl Droge witte wijn
20 cl Kippenbouillon
1 bladje Laurier
1 stengel Tijm
15 cl Lichte room
1 Eierdooier
10 takje Dragon
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Schil de selderij, was de prei en snijd in stukjes van 2 cm. Zet aan de kant en houd de twee groenten uit elkaar.
200g Prei 50g Selderijstengel
Stap 2 /9
Pel de wortelen en snijd in schijfjes.
200g Wortels
Stap 3 /9
Doe de gepelde en in kwartjes gesneden ajuin in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 4 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, de selder, witte wijn en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2cl Olijfolie 20cl Droge witte wijn 20cl Kippenbouillon
Menger
Stap 5 /9
Voeg de kip, wortelen, prei, laurier en tijm toe. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
750g Kippendijen 1bladje Laurier 1stengel Tijm Zout
Menger
Stap 6 /9
Giet het vlees en de groenten af en leg ze op een bord.
Stap 7 /9
Voeg de room met de eierdooier toe aan het overgebleven vocht. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
15cl Lichte room 1 Eierdooier
Menger
Stap 8 /9
Giet de saus over het vlees en de groenten.
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op met de takjes dragon.
10takje Dragon