Vleespasteitjes
- Totale tijd 3u 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 3u 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
20 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
40 g suiker
6 g gist
400 g tarwebloem
30 g boter
1 ei
1 snuifje zout
600 g rundvlees
2 ajuinen
20 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
30 g tarwebloem
50 g boter
1 snuifje zout
1 snuifje nootmuskaat
1 snuifje peper
1 dooier
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /14
Maak het pasteideeg. Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker en de gist op in de melk en zet 15 minuten aan de kant.
Stap 2 /14
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Stap 3 /14
Smelt de boter in een steelpan.
Stap 4 /14
Doe het ei in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 5 /14
Doe de bloem, de boter, een snufje zoet en het melkmengsel met gist en de suiker bij de eieren. Druk op 'Start'.
Stap 6 /14
Gebruik een spatel om het deeg van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'.
Stap 7 /14
Verdeel het deeg in stukken van 40-60 gram.
Stap 8 /14
Bak de gesnipperde ui goudbruin, al roerend met een spatel.
Stap 9 /14
Maal het vlees met de uien door een vleesmolen met een klein roostertje.
Stap 10 /14
Doe bloem in een steelpan en bak onder voortdurend roeren.
Stap 11 /14
Doe de boter bij de bloem en meng krachtig. Giet de melk erbij en laat wat opkoken tot er een saus ontstaat.
Stap 12 /14
Doe de witte saus bij het vlees-uimengsel en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Stap 13 /14
Rol elke portie deeg tot 10 cm uit met een deegroller. Verdeel er een eetlepel vleesvulling over. Maak de randen dicht en vorm de pasteitjes.
Stap 14 /14
Leg de pasteitjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 minuten in de oven op 160 graden. Smeer de pasteitjes na 20 minuten in met een eierdooier.