- Homepage
- Recipe Details Page
Vleesdumplings
- Totale tijd 1u 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
450 g tarwebloem
1 snuifje suiker
2.5 cl plantaardige olie
1 snuifje zout
22.5 cl warm water
250 g varkensgehakt
250 g rundsgehakt
2 snuifje zout
6 cl room
1 snuifje peper
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Doe bloem, zout, suiker en olie in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Voeg geleidelijk het water toe.
450g tarwebloem 1snuifje suiker 2.5cl plantaardige olie 1snuifje zout 22.5cl warm water
Dough Hook
Stap 2 /8
Vorm het deeg tot een bol en laat 20 minuten op een warme plaats staan bij een temperatuur van niet meer dan 40 graden.
Stap 3 /8
Doe het deeg opnieuw in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Dough Hook
Stap 4 /8
Rol het afgewerkte deeg uit tot een laag van maximaal 2-3 mm. Snijd in cirkels van 6-9 cm en zet aan de kant.
Stap 5 /8
Meng in een aparte kom het vlees met de room, het zout en de peper.
250g varkensgehakt 250g rundsgehakt 2snuifje zout 6cl room 1snuifje peper
Stap 6 /8
Verdeel de vulling (10-12 g) in het midden van elke cirkel en maak de dumplings dicht.
Stap 7 /8
Leg de dumplings 30-60 minuten in de diepvriezer.
Stap 8 /8
Kook de dumplings gedurende 10-15 minuten.