Vleesdumplings - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Vleesdumplings

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 45min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

6 personen

  • 450 g tarwebloem

  • 1 snuifje suiker

  • 2.5 cl plantaardige olie

  • 1 snuifje zout

  • 22.5 cl warm water

  • 250 g varkensgehakt

  • 250 g rundsgehakt

  • 2 snuifje zout

  • 6 cl room

  • 1 snuifje peper

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /8

Doe bloem, zout, suiker en olie in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Voeg geleidelijk het water toe.

  • 450g tarwebloem
  • 1snuifje suiker
  • 2.5cl plantaardige olie
  • 1snuifje zout
  • 22.5cl warm water
  • Dough Hook

Stap 2 /8

Vorm het deeg tot een bol en laat 20 minuten op een warme plaats staan bij een temperatuur van niet meer dan 40 graden.

Stap 3 /8

Doe het deeg opnieuw in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • Dough Hook

Stap 4 /8

Rol het afgewerkte deeg uit tot een laag van maximaal 2-3 mm. Snijd in cirkels van 6-9 cm en zet aan de kant.

Stap 5 /8

Meng in een aparte kom het vlees met de room, het zout en de peper.

  • 250g varkensgehakt
  • 250g rundsgehakt
  • 2snuifje zout
  • 6cl room
  • 1snuifje peper

Stap 6 /8

Verdeel de vulling (10-12 g) in het midden van elke cirkel en maak de dumplings dicht.

Stap 7 /8

Leg de dumplings 30-60 minuten in de diepvriezer.

Stap 8 /8

Kook de dumplings gedurende 10-15 minuten.