Vleesdumplings
- Totale tijd 1u 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
450 g tarwebloem
1 snuifje suiker
2.5 cl plantaardige olie
1 snuifje zout
22.5 cl warm water
250 g varkensgehakt
250 g rundsgehakt
2 snuifje zout
6 cl room
1 snuifje peper
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Doe bloem, zout, suiker en olie in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Voeg geleidelijk het water toe.
Stap 2 /8
Vorm het deeg tot een bol en laat 20 minuten op een warme plaats staan bij een temperatuur van niet meer dan 40 graden.
Stap 3 /8
Doe het deeg opnieuw in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Rol het afgewerkte deeg uit tot een laag van maximaal 2-3 mm. Snijd in cirkels van 6-9 cm en zet aan de kant.
Stap 5 /8
Meng in een aparte kom het vlees met de room, het zout en de peper.
Stap 6 /8
Verdeel de vulling (10-12 g) in het midden van elke cirkel en maak de dumplings dicht.
Stap 7 /8
Leg de dumplings 30-60 minuten in de diepvriezer.
Stap 8 /8
Kook de dumplings gedurende 10-15 minuten.