- Homepage
- Recipe Details Page
Vitaminerijke salade van rode kool
- Totale tijd 17min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
260 g Rode kool
80 g Roze pompelmoes
80 g Appel
1 el Citroensap
80 g Granaatappel
40 g Noten
3 el Appelciderazijn
1 el Agavesiroop
3 el Notenolie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
2 Kipfilet
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de walnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Noten
Kneed- & hakmes
Stap 2 /11
Rooster de gehakte noten zonder vetstof in een antikleefpan. Zet het even apart.
Stap 3 /11
Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern.
260g Rode kool
Stap 4 /11
Schil en verwijder het klokhuis van de appels.
80g Appel
Stap 5 /11
Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Druk op ‘Start’ om de kool en de appels fijn te hakken.
260g Rode kool 80g Appel
Snij/rasp- accessoire
Stap 6 /11
Doe alles in een slakom. Besprenkel met een scheutje citroensap.
1el Citroensap
Stap 7 /11
Snijd de granaatappel en haal de pitjes eruit door de witte membranen te verwijderen.
80g Granaatappel
Stap 8 /11
Schil de pompelmoezen à vif met een scherp mesje. Van het sap op in een kom.
80g Roze pompelmoes
Stap 9 /11
Maak de vinaigrette door het pompelmoessap, de ciderazijn, de agavesiroop, de notenolie, het zout en de peper te mengen.
3el Appelciderazijn 1el Agavesiroop 3el Notenolie 1snuifje Zout 1snuifje Peper
Stap 10 /11
Doe de granaatappelpitten en de pompelmoespartjes in de kom. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Stap 11 /11
Giet de vinaigrette erbij. Meng goed en voeg de noten op het laatste moment toe. Dien onmiddellijk op.
40g Noten