Vispastei - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Vispastei

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 15min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

6 personen

  • 22 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

  • 1 el tarwebloem

  • 30 g suiker

  • 6 g droge gist

  • 400 g tarwebloem

  • 50 g boter

  • 1 ei

  • 1 dooier

  • 1 snuifje zout

  • 300 g rode vis

  • 1 ui

  • 150 g gekookte rijst

  • 45 g boter

  • 5 g kruiden

  • 2 snuifje zout

  • 2 snuifje peper

  • 20 g boter

  • 1 cl plantaardige olie

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.

  • 22cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

Stap 2 /15

Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.

  • 1el tarwebloem
  • 30g suiker
  • 6g droge gist

Stap 3 /15

Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.

  • 400g tarwebloem

Stap 4 /15

Smelt de boter in een stoofpan.

  • 50g boter

Stap 5 /15

Doe de eieren in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 1 ei
  • 1 dooier
  • Flex Whisk

Stap 6 /15

Voeg de bloem, de melk met de gist, de boter en een snufje zout toe aan de eieren in de mengkom. Druk op 'Start'.

  • 1snuifje zout
  • Dough Hook

Stap 7 /15

Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Druk op 'Start'.

  • Dough Hook

Stap 8 /15

Doe het deeg in een aparte kom, dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.

Stap 9 /15

Snijd de visfilet zonder graten en vel in kleine stukjes van 1 cm. Meng alle ingrediënten (uien, rijst, boter, kruiden, zout en peper) in een aparte kom en breng op smaak met kruiden en specerijen.

  • 300g rode vis
  • 1 ui
  • 150g gekookte rijst
  • 45g boter
  • 5g kruiden
  • 2snuifje zout
  • 2snuifje peper

Stap 10 /15

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 11 /15

Verdeel het afgewerkte deeg in porties van 70-80 gram. Rol er balletjes van. Rol met een deegroller uit tot een lapje van 10 cm.

Stap 12 /15

Verdeel de visvulling over de lapjes. Maak de randen dicht en geef vorm. Laat het midden open.

Stap 13 /15

Vet de bakplaat in met plantaardige olie. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat 20-30 minuten staan.

  • 1cl plantaardige olie

Stap 14 /15

Laat de pasteitjes gedurende 17-20 minuten in de oven bakken.

Stap 15 /15

Smeer de afgewerkte pasteitjes in met wat boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.

  • 20g boter