- Homepage
- Recipe Details Page
Vispastei
- Totale tijd 2u 15min
- 10min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
22 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
1 el tarwebloem
30 g suiker
6 g droge gist
400 g tarwebloem
50 g boter
1 ei
1 dooier
1 snuifje zout
300 g rode vis
1 ui
150 g gekookte rijst
45 g boter
5 g kruiden
2 snuifje zout
2 snuifje peper
20 g boter
1 cl plantaardige olie
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.
22cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
Stap 2 /15
Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten. Er verschijnt een schuim met belletjes aan het oppervlak.
1el tarwebloem 30g suiker 6g droge gist
Stap 3 /15
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
400g tarwebloem
Stap 4 /15
Smelt de boter in een stoofpan.
50g boter
Stap 5 /15
Doe de eieren in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
1 ei 1 dooier
Flex Whisk
Stap 6 /15
Voeg de bloem, de melk met de gist, de boter en een snufje zout toe aan de eieren in de mengkom. Druk op 'Start'.
1snuifje zout
Dough Hook
Stap 7 /15
Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Druk op 'Start'.
Dough Hook
Stap 8 /15
Doe het deeg in een aparte kom, dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.
Stap 9 /15
Snijd de visfilet zonder graten en vel in kleine stukjes van 1 cm. Meng alle ingrediënten (uien, rijst, boter, kruiden, zout en peper) in een aparte kom en breng op smaak met kruiden en specerijen.
300g rode vis 1 ui 150g gekookte rijst 45g boter 5g kruiden 2snuifje zout 2snuifje peper
Stap 10 /15
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 11 /15
Verdeel het afgewerkte deeg in porties van 70-80 gram. Rol er balletjes van. Rol met een deegroller uit tot een lapje van 10 cm.
Stap 12 /15
Verdeel de visvulling over de lapjes. Maak de randen dicht en geef vorm. Laat het midden open.
Stap 13 /15
Vet de bakplaat in met plantaardige olie. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat 20-30 minuten staan.
1cl plantaardige olie
Stap 14 /15
Laat de pasteitjes gedurende 17-20 minuten in de oven bakken.
Stap 15 /15
Smeer de afgewerkte pasteitjes in met wat boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.
20g boter