Viskroketten
- Totale tijd 36min
- 30min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
900 g Witvis, fijngehakt (of gemixt in de keukenrobot)
60 g Paneermeel
60 g Boter
1.5 Citroen (geperst om het sap op te vangen)
3 el Peterselie, gewassen en fijngehakt
Zout
Bakpapier om het stoommandje te bekleden
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Snijd de peterselie fijn.
Stap 3 /7
Meng de gemixte vis met de peterselie. Vorm 2 kroketten per persoon. Rol door paneermeel. Breng het gerecht op smaak.
Stap 4 /7
Giet de boter erbij en laat smelten. Bak de viskroketten bruin, zo nodig in 2 keer. Giet het citroensap in de kuip.
Stap 5 /7
Giet de saus van het citroensap over de kroketten. Leg ze in het beklede mandje. Giet 20 cl water in de kuip en plaats het mandje erin.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Leg de kroketten op een bord. Overgiet met het kookvocht.