Vietnamese soep met kip
- Totale tijd 18min
- 18min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
2 Kipfilet
90 cl Gevogeltebouillon
20 g Verse gember, in blokjes gesneden
1 Ui(en), gepeld en gesnipperd
2 Sjalot(ten), in dunne plakjes gesneden
2 el Nuoc-mâm saus
320 g Voorgebakken Japanse noedels
40 g Sojascheuten
1 el Koriander, gewassen en fijngehakt
2 Rode Spaanse pepers, ontpit en in fijne plakjes gesneden
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Snijd de verse gember in blokjes.
Stap 3 /8
Peel en snipper de ui.
Stap 4 /8
Snijd en bak de sjalot (facultatief).
Stap 5 /8
Was en snipper de koriander.
Stap 6 /8
Doe de bouillon in de kom. Voeg de ui, de gember, de Spaanse peper en de nuoc-mâm toe.
Stap 7 /8
Laat 5 min koken na het kookpunt. Voeg de kipfilet toe en laat het na 8 min uitlekken. Snij het in fijne plakjes. Dompel de noedels 1 min. onder, roer om. Laat uitlekken.
Stap 8 /8
Vul de kommen. Versier met soja, sjalotten en koriander.