Verse, huisbereide kaas
- Totale tijd 10u 17min
- 10min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 10u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
200 cl Gepasteuriseerde volle melk
200 g Yoghurt natuur
8 druppel Stremsel
6 cl Warm water
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de melk en de yoghurt in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /7
Verdun de stremseldruppels in warm water en giet in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Leg een keukenhanddoek over de kom en laat gedurende 8 uur rusten.
Stap 4 /7
Haal het beslag uit de kom met een zeef. Doe het in een plastic afdruiprek, een zeef of een keukenhanddoek die niet met zeep gewassen is.
Stap 5 /7
Laat de wei uitlekken en doe de kaas in de koelkast.
Stap 6 /7
Laat gedurende 2 uur staan voor het opdienen.
Stap 7 /7
Meng met de bieslook of andere kruiden en smeer uit over de crostini’s.