- Homepage
- Recipe Details Page
Verse, huisbereide kaas
- Totale tijd 10u 17min
- 10min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 10u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 cl Gepasteuriseerde volle melk
200 g Yoghurt natuur
8 druppel Stremsel
6 cl Warm water
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de melk en de yoghurt in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200cl Gepasteuriseerde volle melk 200g Yoghurt natuur
Menger
Stap 2 /7
Verdun de stremseldruppels in warm water en giet in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
8druppel Stremsel 6cl Warm water
Menger
Stap 3 /7
Leg een keukenhanddoek over de kom en laat gedurende 8 uur rusten.
Stap 4 /7
Haal het beslag uit de kom met een zeef. Doe het in een plastic afdruiprek, een zeef of een keukenhanddoek die niet met zeep gewassen is.
Stap 5 /7
Laat de wei uitlekken en doe de kaas in de koelkast.
Stap 6 /7
Laat gedurende 2 uur staan voor het opdienen.
Stap 7 /7
Meng met de bieslook of andere kruiden en smeer uit over de crostini’s.