Verrassende paascake
- Totale tijd 1u 38min
- 40min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
240 g Yoghurt
400 g Suiker
2 zakje Vanillesuiker
480 g Bloem
4 Eieren
10 cl Zonnebloemolie
2 zakje Bakpoeder
500 g mascarpone
200 g Smeerbare roomkaas
125 g Poedersuiker
*Chocolade eitjes
*Zandkoekjes in de vorm van konijnen of chocolade paashazen
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
Leg in beide bakvormen een vel bakpapier.
Stap 2 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3 /11
Doe de yoghurt, de eieren, de suiker, de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en de olie in de mengkom met het kneed-/ pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 4 /11
Verdeel het mengsel in 2 porties en giet het in de 2 vormen. Bak gedurende 40 minuten.
Stap 5 /11
Laat de cakes 5 minuten rusten in de bakvorm. Plaats ze op een rooster.
Stap 6 /11
Doe voor het glazuur de mascarpone, de roomkaas en de poedersuiker in de mengkom van de mixer. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 7 /11
Gebruik een kartelmes om de bolle bovenkant van de cake te snijden.
Stap 8 /11
Maak een kleine kuil in het midden van elke cake, maar ga niet helemaal tot de bodem.
Stap 9 /11
Plaats de eerste cake op een bord en vul de kuil met kleine chocolade eitjes. Strijk het glazuur langs de randen en plaats de tweede cake erbovenop. Bedek de volledige cake met een eerste laagje glazuur.
Stap 10 /11
Plaats gedurende 10 minuten in de ijskast en breng daarna een tweede laagje glazuur aan.
Stap 11 /11
Versier de cake met chocolade eitjes en zandkoekjes in de vorm van konijnen en serveer.