- Homepage
- Recipe Details Page
Venusschelpen gevuld met tijm, chorizo en hazelnoten
- Totale tijd 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
36 venusschelpen
15 cl witte wijn
150 g halfgezouten boter
80 g gepelde hazelnoten
80 g chorizo
De schil van een halve citroen
1 scheutje citroensap
2 takjes tijm
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /4
Plaats de spindel in de kom. Spoel de venusschelpen af onder koud water. Leg ze in de keukenrobot. Giet de witte wijn erbij en laat de keukenrobot 5 minuten koken op 150°C en roer af en toe. Giet de venusschelpen af.
36 venusschelpen 15cl witte wijn
Stap 2 /4
Snijd de chorizo in blokjes.Doe de hazelnoten en de chorizo in de kleine kom en plaats de kleine kom in de grote kom.Sluit het deksel en druk op 'Start'.
80g gepelde hazelnoten 80g chorizo
Minimengkom
Stap 3 /4
Voeg vervolgens de in blokjes gesneden boter, de geritste tijm en de citroenzestes toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
150g halfgezouten boter De schil van een halve citroen 1 scheutje citroensap 2 takjes tijm
Minimengkom
Stap 4 /4
Verwijder de schelpen van de venusschelpen.Plaats een beetje van de boterbereiding op elke venusschelp en leg deze plat op de bakplaat. Bak 5 minuten onder de ovengrill.Besprenkel met citroensap en dien meteen op.