Venusschelpen gevuld met tijm, chorizo en hazelnoten
Moulinex
Recept door Moulinex

Venusschelpen gevuld met tijm, chorizo en hazelnoten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 20min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 36 venusschelpen

  • 15 cl witte wijn

  • 150 g halfgezouten boter

  • 80 g gepelde hazelnoten

  • 80 g chorizo

  • De schil van een halve citroen

  • 1 scheutje citroensap

  • 2 takjes tijm

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /4

Plaats de spindel in de kom. Spoel de venusschelpen af onder koud water. Leg ze in de keukenrobot. Giet de witte wijn erbij en laat de keukenrobot 5 minuten koken op 150°C en roer af en toe. Giet de venusschelpen af.

  • 36 venusschelpen
  • 15cl witte wijn

Stap 2 /4

Snijd de chorizo in blokjes.Doe de hazelnoten en de chorizo in de kleine kom en plaats de kleine kom in de grote kom.Sluit het deksel en druk op 'Start'.

  • 80g gepelde hazelnoten
  • 80g chorizo
  • Minimengkom

Stap 3 /4

Voeg vervolgens de in blokjes gesneden boter, de geritste tijm en de citroenzestes toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 150g halfgezouten boter
  • De schil van een halve citroen
  • 1 scheutje citroensap
  • 2 takjes tijm
  • Minimengkom

Stap 4 /4

Verwijder de schelpen van de venusschelpen.Plaats een beetje van de boterbereiding op elke venusschelp en leg deze plat op de bakplaat. Bak 5 minuten onder de ovengrill.Besprenkel met citroensap en dien meteen op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228