Veloutésoep van pompoen met saffraan en gestoomde vis
Moulinex
Recept door Moulinex

Veloutésoep van pompoen met saffraan en gestoomde vis

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Pompoen (1,2 kg)

  • 700 Geschilde aardappelen, in blokjes gesneden

  • 120 Geschilde wortels, in blokjes gesneden

  • 60 Preiwitten, in ringetjes gesneden

  • 4 Fijne moten zeepaling (300 g)

  • 4 Zeebarbeel (200 g)

  • 2 Goudbrasem (200 g)

  • 100 Dikke room

  • 100 Doperwtjes

  • 2 Verse dille

  • 1 Gemalen saffraan (0,1 g)

  • 100 Croutons

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /6

Voor een goede uitvoering van uw recept en een goed gebruik van uw keukenrobot raden wij u aan om eerst het vaste voedsel in de kom van uw keukenrobot te doen. Voeg daarna pas de vloeistof toe zonder de maximaal toegestane limiet te overschrijden. Deze limiet is in de kom gegraveerd. Voor een perfect resultaat gebruikt u het accessoire 'ultrablade' hakmes. Schil en verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd hem in blokjes.Doe de pompoen in de kom met het ultrablade hakmes. Voeg 200 g aardappelen toe samen met de prei, de wortel en 1,2 liter warm water. Voeg zout toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 1 Pompoen (1,2 kg)
  • 700 Geschilde aardappelen, in blokjes gesneden
  • 120 Geschilde wortels, in blokjes gesneden
  • 60 Preiwitten, in ringetjes gesneden
  • Zout
  • Water
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Leg vervolgens de paling, de per 2 opeengestapelde zeebarbeelfilets en vervolgens de in vieren gesneden goudbrasemfilets op het tussenliggende stoomplateau en voeg 2 takjes dille toe.Doe de resterende 500 g aardappelen in het buitenste stoommandje.

  • 700 Geschilde aardappelen, in blokjes gesneden
  • 4 Fijne moten zeepaling (300 g)
  • 4 Zeebarbeel (200 g)
  • 2 Goudbrasem (200 g)
  • 2 Verse dille
  • Stoom- accessoire

Stap 3 /6

Verwijder aan het einde van het koken de dop van het deksel, plaats het buitenste stoommandje en druk op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 4 /6

Voeg tot slot de doperwten toe en plaats het tussenliggende stoomplateau met de vis.Druk op 'Start'.

  • 100 Doperwtjes
  • Stoom- accessoire

Stap 5 /6

Verwijder het buitenste stoommandje zodra de kooktijd is afgelopen.Voeg 100 g zure room en de saffraan toe aan de soep.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 100 Dikke room
  • 1 Gemalen saffraan (0,1 g)
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /6

Druk nogmaals op 'Start'.Controleer of de soep voldoende gekruid is en dien op in diepe borden. Voeg de gare groenten toe, de stukjes vis en enkele croutons.Dien warm op.

  • 100 Croutons
  • Ultrablade hakmes

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228