Velouté van tuinbonen met kruidenboeket
- Totale tijd 59min
- 20min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
500 g Gepelde bonen
200 g Wortels
110 g Ajuin
100 g Aardappels
60 cl Gevogeltebouillon
15 cl Room
50 g Oude mimolette
1 snuifje Komijn
10 takje Bieslook
3 takje Kervel
3 takje Bladpeterselie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /13
Rasp de Mimolette fijn.
Stap 3 /13
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak kleine hoopjes van de Mimolette door ze plat te drukken.
Stap 4 /13
Zet 8 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.
Stap 5 /13
Haal de bereiding uit de oven. Maak verschillende kaaskoekjes en leg ze op een deegroller.
Stap 6 /13
Laat de kaaskoekjes afkoelen.
Stap 7 /13
Doe de ui, de aardappel, de bonen en de gepelde wortelen in stukjes in de kom van de keukenmachine. Bevestig het Ultrablade-hakmes.
Stap 8 /13
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Voeg de room toe. Breng licht op smaak met zout en kruid met peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /13
Dien warm op.
Stap 11 /13
Was de bieslook, de kervel en de platte peterselie. Maak kleine bosjes en bind ze vast met de bieslook.
Stap 12 /13
Leg op elk bord een beetje velouté, een of twee kaaskoekjes en versier met een bosje kruiden.
Stap 13 /13
Bestrooi met komijn en dien op.