- Homepage
- Recipe Details Page
Velouté van tuinbonen met kruidenboeket
- Totale tijd 59min
- 20min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
500 g Gepelde bonen
200 g Wortels
110 g Ajuin
100 g Aardappels
60 cl Gevogeltebouillon
15 cl Room
50 g Oude mimolette
1 snuifje Komijn
10 takje Bieslook
3 takje Kervel
3 takje Bladpeterselie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /13
Rasp de Mimolette fijn.
50g Oude mimolette
Stap 3 /13
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak kleine hoopjes van de Mimolette door ze plat te drukken.
Stap 4 /13
Zet 8 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.
Stap 5 /13
Haal de bereiding uit de oven. Maak verschillende kaaskoekjes en leg ze op een deegroller.
Stap 6 /13
Laat de kaaskoekjes afkoelen.
Stap 7 /13
Doe de ui, de aardappel, de bonen en de gepelde wortelen in stukjes in de kom van de keukenmachine. Bevestig het Ultrablade-hakmes.
500g Gepelde bonen 200g Wortels 110g Ajuin 100g Aardappels
Ultrablade hakmes
Stap 8 /13
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60cl Gevogeltebouillon Zout
Ultrablade hakmes
Stap 9 /13
Voeg de room toe. Breng licht op smaak met zout en kruid met peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
15cl Room Zout
Ultrablade hakmes
Stap 10 /13
Dien warm op.
Stap 11 /13
Was de bieslook, de kervel en de platte peterselie. Maak kleine bosjes en bind ze vast met de bieslook.
10takje Bieslook 3takje Kervel 3takje Bladpeterselie
Stap 12 /13
Leg op elk bord een beetje velouté, een of twee kaaskoekjes en versier met een bosje kruiden.
Stap 13 /13
Bestrooi met komijn en dien op.
1snuifje Komijn