- Homepage
- Velouté van knolselder met gorgonzola en salie
Velouté van knolselder met gorgonzola en salie
- Totale tijd 1u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
2 personen
400 g Knolselder
100 g Aardappels
50 g Ajuin
2 g Look
35 cl Gevogeltebouillon
4 bladje Salie
10 cl Olijfolie
50 g Gorgonzola
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Schil de selder en de aardappel. Snijd in blokjes.
Stap 2 /8
Schil de ui en snijd ze in vier stukken. Pel het teentje knoflook en snijd het in twee.
Stap 3 /8
Doe het teentje knoflook, de ajuin, de aardappel en de selder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Houd de soep warm in de kom.
Stap 5 /8
Warm de olie op in een steelpannetje en frituur de salieblaadjes.
Stap 6 /8
Laat even uitlekken op keukenpapier.
Stap 7 /8
Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
Stap 8 /8
Serveer de soep in kommetjes met de stukjes gorgonzola en een of twee salieblaadjes.