Velouté van knolselder met gorgonzola en salie - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Velouté van knolselder met gorgonzola en salie

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 400 g Knolselder

  • 100 g Aardappels

  • 50 g Ajuin

  • 2 g Look

  • 35 cl Gevogeltebouillon

  • 4 bladje Salie

  • 10 cl Olijfolie

  • 50 g Gorgonzola

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Schil de selder en de aardappel. Snijd in blokjes.

  • 400g Knolselder
  • 100g Aardappels

Stap 2 /8

Schil de ui en snijd ze in vier stukken. Pel het teentje knoflook en snijd het in twee.

  • 50g Ajuin
  • 2g Look

Stap 3 /8

Doe het teentje knoflook, de ajuin, de aardappel en de selder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 35cl Gevogeltebouillon
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /8

Houd de soep warm in de kom.

Stap 5 /8

Warm de olie op in een steelpannetje en frituur de salieblaadjes.

  • 4bladje Salie
  • 10cl Olijfolie

Stap 6 /8

Laat even uitlekken op keukenpapier.

Stap 7 /8

Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.

  • 50g Gorgonzola

Stap 8 /8

Serveer de soep in kommetjes met de stukjes gorgonzola en een of twee salieblaadjes.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228