Velouté van knolselder met gorgonzola en salie
Moulinex
Recept door Moulinex

Velouté van knolselder met gorgonzola en salie

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 800 g *Knolselder

  • 200 g *Aardappels

  • 100 g *Ajuin

  • 3 *Look

  • 70 cl *Gevogeltebouillon

  • 8 *Salie

  • 10 cl *Olijfolie

  • 100 g *Gorgonzola

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

*Schil de selder en de aardappels. Snijd in blokjes.

  • 800g *Knolselder
  • 200g *Aardappels

Stap 2 /8

*Schil de ui en snijd ze in vier stukken. Pel het teentje knoflook en snijd het in twee.

  • 100g *Ajuin
  • 3 *Look

Stap 3 /8

*Doe het teentje knoflook, de ajuin, de aardappels en de selder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 800g *Knolselder
  • 200g *Aardappels
  • 100g *Ajuin
  • 3 *Look
  • 70cl *Gevogeltebouillon
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /8

*Houd de soep warm in de kom.

Stap 5 /8

*Warm de olie op in een steelpannetje en frituur de salieblaadjes.

  • 8 *Salie
  • 10cl *Olijfolie

Stap 6 /8

*Laat even uitlekken op keukenpapier.

  • 8 *Salie

Stap 7 /8

*Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.

  • 100g *Gorgonzola

Stap 8 /8

*Serveer de soep in kommetjes met de stukjes gorgonzola en een of twee salieblaadjes.

  • 8 *Salie
  • 100g *Gorgonzola

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228