- Homepage
- Recipe Details Page
Velouté van knolselder met gorgonzola en salie
- Totale tijd 1u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g *Knolselder
200 g *Aardappels
100 g *Ajuin
3 *Look
70 cl *Gevogeltebouillon
8 *Salie
10 cl *Olijfolie
100 g *Gorgonzola
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
*Schil de selder en de aardappels. Snijd in blokjes.
800g *Knolselder 200g *Aardappels
Stap 2 /8
*Schil de ui en snijd ze in vier stukken. Pel het teentje knoflook en snijd het in twee.
100g *Ajuin 3 *Look
Stap 3 /8
*Doe het teentje knoflook, de ajuin, de aardappels en de selder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
800g *Knolselder 200g *Aardappels 100g *Ajuin 3 *Look 70cl *Gevogeltebouillon
Ultrablade hakmes
Stap 4 /8
*Houd de soep warm in de kom.
Stap 5 /8
*Warm de olie op in een steelpannetje en frituur de salieblaadjes.
8 *Salie 10cl *Olijfolie
Stap 6 /8
*Laat even uitlekken op keukenpapier.
8 *Salie
Stap 7 /8
*Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
100g *Gorgonzola
Stap 8 /8
*Serveer de soep in kommetjes met de stukjes gorgonzola en een of twee salieblaadjes.
8 *Salie 100g *Gorgonzola